7,6 milyon kişiye ‘Aile ve Evlilik’ eğitimi

7,6 milyon kişiye ‘Aile ve Evlilik’ eğitimi

ABONE OL
21 Temmuz 2025 20:15
7,6 milyon kişiye ‘Aile ve Evlilik’ eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı ile toplam 7,6 milyon kişiye ulaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı ile toplam 7,6 milyon kişiye ulaşıldı.
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, 2025 Aile Yılı kapsamında, ailenin önemine dair toplumsal farkındalığı en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Göktaş, “Geleceğimizin güvencesi olan aile kurumumuzu korumak, güçlendirmek ve nesilden nesile aktarmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluğun bilinciyle, ailenin sarsılmaz bir kale olarak geleceğe taşınması için her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.
Bakanlığın ailelere yönelik eğitim programlarına ilişkin bilgi veren Göktaş, Aile Eğitim Programı’yla (AEP) aile eğitimi ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarında bilgi paylaşıldığı anlattı.
Bu eğitimlerle ailenin bütüncül bir anlayışla ele alınmasını, yaşanabilecek sorunların çözümünde farkındalık ve beceri kazandırılmasını amaçladıklarını vurgulayan Göktaş, “Sağlıklı ve mutlu ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen AEP ile son 5 ayda 390 bin, programın başladığı 2012’den bugüne kadar ise 5,3 milyon kişiye eğitim verildi” bilgisini paylaştı.
Ailelerin, 81 ilde düzenlenen eğitimlere bakanlığın İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerine müracaat ederek, ücretsiz olarak katılabilindiğine hatırlatan Göktaş, eğitimlere çevrimiçi olarak da katılım sağlanabildiğini kaydetti.
Hedef tüm anne ve babalar
Göktaş, aile eğitim programlarının ailelerin gelişen ve değişen ihtiyaçları ışığında gözden geçirip güncellenmesi ve işlevselliğinin artırılması için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bu kapsamda anne babaların kendini tanıma sürecinden başlayarak, olumlu ebeveynlik tutum ve becerilerinin desteklenmesi, aile içi iletişimin artırılması ve ailenin güçlendirilmesi amacıyla toplam 12 oturumdan oluşan modüler aile eğitim programını geçen yıl hayata geçirdik. 2025 Aile Yılı’nda da tüm anne babaların bu eğitimlerden faydalanmasını hedefliyoruz.”
“Evlilik Öncesi Eğitim’e 2,3 milyon kişi katıldı”
Göktaş, evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Evlilik Öncesi Eğitim Programının da devam ettiğini hatırlattı.
Program kapsamında “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”, “Aile Hukuku”, “Evlilik ve Sağlık” başlıklarını içeren eğitimler verildiğini aktaran Göktaş, bu eğitimlerin, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri ve bireylerin uzun ömürlü ve sağlıklı evlilikler tesis etmelerine katkı sunulması amacını taşıdığını etti. Göktaş, şunları kaydetti:
“Evlilik Öncesi Eğitim Programıyla gençlerin, evlilik ve aile hayatını bir bütün olarak görebilmelerini, birbirleriyle doğru ve etkili iletişim kurabilmelerini sağlıyoruz. Eğitimlerden evlilik çağında ve aile kurmayı amaçlayan her vatandaşımız yararlanabiliyor. Bu kapsamda son 5 ayda 110 bin gence eğitim verildi. Programın başladığı 2013’ten bugüne kadar Evlilik Öncesi Eğitim Programımıza 2,3 milyon kişi katıldı. Böylece Bakanlığımızın Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı ile toplam 7,6 milyon kişiye ulaşılmış oldu. Aile Yılı’nda yürüteceğimiz çalışmalarımızı, eğitim programlarının yanı sıra, toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik geniş kapsamlı projelerle desteklemeye devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.