Mevsim değişikliğinin kendini göstermesiyle birlikte bugünlerde özellikle giyim almak için çarşıya çıkanlar mağazaların vitrinlerinde indirim afişleriyle sıkça karşılaşır olmaya başladı. Vitrinler bazen öyle hal almış oluyor ki; indirim duyurularından ürünler bile görünmüyor.
Yüzde 50 ile başlayan indirim afişleri yüzde 80’lere kadar gidiyor. Bunun üzerine birde kasada nakit ödemelerde yüzde 10 daha indirim yapıldığı söylenerek adeta ürün bedavaymış algısı yaratılıyor.
Başta Esnaf Odaları olmak üzere bir çok kesim aldatıcı indirimlere karşı vatandaşları uyarıcı açıklamalar yaparak dikkat etmelerini istiyorlar. Ticaret İl Müdürlükleri de denetimlerini yapıyor ve aldatıcı indirim yapan firmaları para cezasıyla cezalandırıyor. Tüm bunlara karşın indirim aldatmacası devam ediyor.
İşte burada vatandaşa büyük görev düşüyor. İndirim yapılan ürünlerin sahte olup olmadığına dikkat etmeleri herşeyden önce sağlıkları açısından çok önemli. Fason olduklarına inandıkları ürünleri almaktan kaçınmaları hatta bu durumu ilgili yere şikayet etmelerinde fayda var diye düşünenlerdenim.
Tüm bunların yanında eskiden indirimli satışlar yılın belli dönemlerinde ilgili meslek odalarından izin alınarak yapılırdı. Şimdi ise yılın 12 ayı indirim yapılır hale geldi. Bu duruma da bir çeki düzen verilmelidir.
ADANA
Az önceADANA
17 saat önceGÜNDEM
18 saat önceGÜNCEL
19 saat önceGÜNDEM
20 saat önceADANA
20 saat önceADANA
20 saat önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.