ADANA- GALATASARAY KAPIŞMA HAFTASI

Bugün ve yarın spor dünyası Adana takımları ile Galatasaray mücadelelerine şahit olacak. Trendyol Süper Lig'in beşinci haftasında Adana Demirspor bugün; Vodafone Sultanlar Ligi'nin 12'nci haftasında Çukurova Belediyespor yarın Galatasaray ile deplasmanda puan mücadelesine çıkacak.

Bugün ve yarın spor dünyası Adana takımları ile Galatasaray mücadelelerine şahit olacak., Trendyol Süper Lig’in beşinci haftasında Adana Demirspor bugün; Vodafone Sultanlar Ligi’nin 12’nci haftasında Çukurova Belediyespor yarın Galatasaray ile deplasmanda puan mücadelesine çıkacak.

Mavi Lacivertli ekip de hedef İstanbul’dan en az bir puanla dönmek, Filenin Sultanlarında ise Galatasaray’ı yenerek bu sezon deplasmanda aldığı 3 galibiyete dördüncüsünü eklemek niyetinde.

 

 

Adana Demirspor bugün Galatasaray ile karşı karşıya geliyor

 

ŞİMŞEK MORAL ARIYOR

 

Ç.BARIŞ – Geçtiğimiz hafta sahasında Yılport Samsunspor karşıısında ummadığı bir yenilgi alan ve Teknik Direktör Patrick Kluivert ile yollarını ayıran Adana Demirspor, bugün İstanbul’da averajla klasmanda ikinci sırada bulunan Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Mavi Şimşekler, bu maçtan puan çıkararak geçtiğimiz hafta alınan yenilgiyi unutturmak ve moral bulmak için sahaya çıkacak. Karşılaşma Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’da saat 20.00’de başlayacak.

HAKEM ABDULKADİR BİTİGEN

Galatasaray – Adana Demirspor maçını Kayseri Bölgesi Süper Lig Hakemi Abdulkadir Bitigen yönetecek. Yardımcılıklarını İstanbul Bölgesi Süper Lig Yardımcı Hakemi Erdem Bayık ile Kayseri Bölgesi Süper Lig Yardımcı Hakemi Mustafa Savranlar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ankara Bölgesi Süper Lig Hakemi Burak Pakkan.

Abdulkadr Bitigen bu sezon ilk kez bir Adana Demirspor maçını yönetecek. Öte yandan, TFF’nin dijital atamayla gerçekleştiğini açıkladığı hakem atamasında Galatasaray – Adana Demirspor maçına Galatasaray taraftarı olduğunıu açıklayan Abdulkadir Bitigen’in atanması ilginç bulundu.

Bu arada Adana Demirspor, tüm sezonlasrda Abdulkadir Bitigen’in yönettiği 10 maçtan sadece2 maçta galip gelebildi. 1 beraberlik alan Mavi Lacivertiller 7 maçtan ise mağlup ayrıldı. Galatasaray ise Abdulkadir Bitigen’in yönettiği 18 maçın 11’inden sahadan galbiyetle ayrıldı.

MUHTEŞEM UĞURLAMA

Adana Demirspor’u İstanbul deplasmanına binlerce taraftar uğurladı. Dün saat 13.00’de uçakla İstanbul’a giden Adana Demirspor’a taraftarlar tesislerden Adana Havalimanı’na kadar eşlik etti.

Yol boyunca eşlik eden taraftarlar ile Havalimanı önünde karşılayan taraftarlar, meşalelerle cadde ve havalimanını adeta stadyuma çevirdi.

FORMADA YILBAŞI İNDİRİM

Adana Demirspor taraftar formalarında yılbaşı indirime gittti. Yönetimin kararıyla Adana Demirspor’un 2023- 2024 sezonu formaları 7-15 Aralık tarihleri arasında store ve online da 699 liradan satılacak.

İSTATİSTİKLER

Galatasaray’a rakip olduğu son dört Süer Lig maçından 4 puan alan Adana Demirspor (1 G !B !m), daha önceki 12 karşılaşmada aldığı puanı geride bırakmak istiyor.

İki takım arasında oynanan43 maçtan 23’ünü Galatasaray kazandı. 10 maçtan Adana Demirspor galibiyetle ayrılırken, 10 maçta beraberlikle sonuçlandı.

İstanbul’da iki takım arasında oynanan 23 maçın ise 17’sini Galatasaray, 3’ünü Adana Demirspor kazandı. 3 maç ise berabere bitti.Bu sezon Alanyaspor ve İstanbulspor ile birlikte deplasmanda bulunmayan üçüncü takım olan Adana Demirsor, Süper Lige döndüğü 2021- 2022 sezonundan bu yana dış sahada yaşadığı en uzun galibiyetini hasretini sonlandırmayı hedefliyor.

Adana Demirspor 8 golle bu sezon Süper Lig maçlarının son 15 dakikalık bölümünde en fazla gol atan takım. Galatasaray ise maçların son 15 dakikalık bölümünde gol yemeyen tek takım.Bu sezon Süpewr Lig’de 7 gol atan M’baye Niang, lig tarihinde Adana Demirspor formasıyla çıktığı 14 maçta  9 gol atan Cherif Ndiaye ve 8 gol atan Fernand Coulibaly’nin ardından en yüksek sayıya ulaşan yabancı oyuncu oldu.

M’baye Niann 7, Yusuf Erdoğan 4 ve Mario Balotelli3 golle Adana Demirspor’un en golcu futbolcuları oldu.

 

FİLENİN SULTANLARI CİM BOM’A HAZIR

 

Ç.BARIŞ – Çukurova Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Vodafone Sultanlar Ligi’nin 12’nci haftasında Galatasaray Daikin ile deplasmda oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

Filenin Sultanları’nın ASKİ Atatürk Salonu’nda dün gerçekleştirdiği antrenman ise hayli neşeli geçti. Bu sezon tüm galibiyetlerini dış salonda alan filenin Sultanları Galatasaray Daikin karşısına da galibiyet parolasıyla çıkacak. Filenin Sultanları bugün antrenmandan sonra İstanbul’a gidecek.