ATAMAN GÜNEYLİGİL VİRA BİSMİLLAH DEDİ

Çukurova Belediyespor Kadın Voleybol Takımı'nın yeni Başantrenörü Ataman Güneyligil, Vakıfbank maçından sonra görevine başladı. Kısa süren tanışma faslından sonra, Başantrenör Ataman Güneyligil, takımına ilk antrenmanını yaptırdı.

Çukurova Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nın yeni Başantrenörü Ataman Güneyligil, Vakıfbank maçından sonra görevine başladı. Kısa süren tanışma faslından sonra, Başantrenör Ataman Güneyligil, takımına ilk antrenmanını yaptırdı.

ASKİ Spor Salonu’nda sporcularla bir araya gelen Başantrenör Güneyligil, oyuncularla tek tek tokalaşarak tanıştı.

42 yaşındaki Ataman Güneyligil, daha önce Vakıfbank, Dicle Üniversitesi, Galatarsaray, U23 Milli Takımı ve son olarak Azerbaycan milli Takımın’nda Başantrenörlük görevlerine bulunmuştu.

KARAYOLLARI’NA HAZIRLANIYORLAR

Cumartesi günü ASKİ Spor Salonu’nda dolu tribünler önünlde lider Vakıfbank’a 3-0 yenilen Çukurova Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, 18 Kasım Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Karyollasrı maçının hazırlıklarının sürdürüyor.

Yeni Başandtrenörleri Ataman Güneyligil ile ikinci antrenmanını gerçekleştiren Filenin Sultanları, Karayollarını’nı Ankara’da yenerek kötü gidişe dur demek ve yerni başantrenörle yeni bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Karayolları – Çukurova Belediyespor karşılaşması 18 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’fe Ankara Arena’da oynanacak. Karşılaşmayı TRT Spor Yıldız naklen yayınlayacak.

TAKIM KARŞILAŞTIRMASI

Cumartesi günü kozlarının paylaşacak olan takımlardan Çukurova Belediyespor, Karyolalrına karşı ağır basıyor. Çukurovalı Filenin Sultanları en skorer oyuncu, en iyi smaçör, en iyi blok yapan, em iyi servis atan ve en iyi servis karşılayan oyuncu kategorilerinde rakinini önünde bulunuyor.  Karayolları’nda en skorer oyuncu Ezgi Arslan, Çukurova Belediyespor’da ise Angela Leyva. Angela Leyva bu sezon 133 sayı atatken Ezgi Arslan 80 sayı kaydetti. Angela Leyva maç başına 16,6, her sette alınan sayıda 4,6 ortalamayla oynarken Ezgi Arslan’ın maç başına kazandığı sayı 8, her sette alınan sayı ortalaması 2,4’de kaldı.

En iyi smaçörde Çukurova Belediyesporlu smaçör Ezgi Bektaş yüzde 27 verimlilk, yüzde 40 positivity ve set başına 4.9 smaç ortalamasıyla oynarken, Karayolları smaçörü Buse Berka Özden yüzde 26 verimlilk, yüzde 39 positivity ve set başına 3,7 smaç ortalamasında kaldı.

En iyi blok yapan oyuncuda Çukurova Belediyespor’dan Yasemin Yıldırım set başına 0,64 blok sayısı; Karayolları’ndan Buse Berka Özden set başına 0,59 blok sayısıyla oynadı.

Çukurova Belediyespor’dan Gergana Dimitrova 13 aces, 1,4 maç başına yapılan aces, 0,4 set başına yapılan acesle; 10 aces, maç başına 1 aces ve set başına 0,3 acesla oynayan Ezgi arslan’ı geride bırakarak en iyi servis atan oyuncu oldu.

Çukurova Belediyespor’dan Ceren Cihan Önal yüzde 44 verimlilik ve yüzde 31 mükemmellikle, yüzde 37 verimlilik, yüzde 26 mükemmelikle oynayan Karayolları oyuncusu Alara Altundağ’a göre en iyi servis karşılayan oyuncu pozisyonunda.

GALİBİYET SEVİNCİNE HASRET KALDILAR

Çukurova Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Vodafone Sultan ligi’n 2023-2024 sezonunda adeta galibiyet sevincine hasret kaldı. Çukurvalı Filenin Sultanlaı bu sezon tek galibiyet sevincini 2’nci haftada deplasmanda Aydın Bütükşehir Belediyespor’u 3-1 yendiği maçta yaşamıştı. Filenin Sultanları bu maçtan sonra oynadığı 5 maçtan da parkeden yenilgiyle ayrılmıştı.

Sultanlar da Adanalı voleybolseverler de artık yeniden galibiyet sevinci yaşamak istiyor.

Çukurova Belediyerspor Kadın Voleybol Takımı bu sezon oynadığı maçlarda şu sonuçları aldı:

Çukurova Belediyespor - Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop: 0-3

Aydın Büyükşehir Belediyesi - Çukurova Belediyespor: 1-3

Çukurova Belediyespor – Nilüfer Belediyespor: 2-3

Eczacıbaşı Dynavit – Çukurova Belediyespor: 3-0

Çukurova Belediyespor – Sarıyer Belediyesi: 2-3

Kuzeyboru – Çukurova Belediyespor: 3-0

Çukurova belediyespor – Vakıfbank: 0-3