BALCALI HASTANESİ YERİNDE KALSIN TALEBİ
Adana Tabip odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, çöp arıtma Tesisi civarına hastane yapılmak istenmesinin mantıklı olmadığı belirterek, Balcalı Hastanesinin kendi yerinde veya yakınında değerlendirilmesini istedi.
Adana Tabip odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, çöp arıtma Tesisi civarına hastane yapılmak istenmesinin mantıklı olmadığı belirterek, Balcalı Hastanesinin kendi yerinde veya yakınında değerlendirilmesini istedi.
Suntur, 6 Şubat’ta yaşanan deprem nedeniyle hasar gören Balcalı Hastanesinin kısmen güçlendiriliyor gösterilip, aynı zamanda Sağlık Kampüsü adı altında Çöp Arıtma Tesisi civarına yeni hastane yapılmaya çalışılmasına tepki göstererek “Balcalı hastanesi kendi yerinde kalmalıdır. Üstelik hemen yanına ek binalar yapılacak niteliktedir. Çöp Arıtma Tesisi civarına hastane yapılmak istenmesi mantıklı değildir” dedi.
SAĞLIK HİZMETİ ADINA ÇOK MANİDAR BİR DURUM
Çukurova Tıp Fakültesi Mezunlarını, akademisyenleri, öğrencileri, sağlık çalışanlarını ve tüm Adanalıları Balcalı Hastanesine sahip çıkmaya çağıran Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada “Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin yaklaşık 13 aydır depremde zarar görmesi gerekçesi ile ana binaları kapalıdır. Ve sağlık hizmeti vermemektedir. Binaların kapalı olması nedeni ile Balcalı hastanesi 200 yatak, Onkoloji hastanesinde 200 yatak, Yüreğir DH’sinin tahsis edilen sadece iki katı olmak üzere çok kısıtlı şartlarda hizmet ve eğitim vermeye çalışmaktadır. Bu çok manidar bir durumdur.”
MEVCUT HASTANE GÜÇLENDİRİLMELİ VEYA YANINA EK BLOKLAR YAPILMALIDIR
Yaşanan deprem sonrası 13 aylık süre içerisinde sadece poliklinik bloğunda güçlendirme çalışmalarının başladığını hatırlatan Başkan Dr. Suntur, “Diğer iki hastane bloğunda (A ve B blok) herhangi bir çalışma başlamamıştır. Buna rağmen üniversite yönetimi “Sağlık Kampüsü” adında Üniversite Kampüsünün en uç noktasına, Çöp Arıtma Tesislerinin çok yakınına yeni hastaneler ve Tıp Fakültesi binası yapmaya çalışmaktadır. Bunun projesi için para ve zaman harcamaktadır. Yaklaşık 13 aylık sürede öğrenci ve asistan eğitimi aksamış, tüm sağlık çalışanlarının çalışma motivasyonu kırılmıştır. Yeni hastane ve morfoloji (tıp fakültesi) binaları projesi yapmak yerine, mevcut hastaneyi hızla güçlendirip gerekirse yanına ek bloklar yaparak sorun çözülmelidir. Öğretim üyelerinin birçoğu hastanemizin kampüsten ve şehirden uzaklaşmasına olumlu bakmamaktadır. Yeni arsa rantı sağlamak hedeflenmiyorsa hastanenin Çöp Arıtma Tesislerinin çok yakınına taşınmasının nedenini anlamak olası değildir.” diye konuştu.