Çukurova Üniversitesi'nde sorunlar 50 yıldır çözülmedi

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şuba Başkanı Bekir Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi'nde sorunların 50 yıldır çözüm beklediğini söyledi.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şuba Başkanı Bekir Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi’nde sorunların 50 yıldır çözüm beklediğini söyledi.
Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen ve Sağlık-Sen Adana şubelerinin Çukurova Üniversitesi’nde her hafta yaptığı basın açıklamalarının dokuzuncusu Eğitim-Bir-Sen Çukurova Üniversitesi İşyeri Temsilcililiğinde gerçekleştirildi.
Eğitim-Bir-Sen 2.nolu Şube Başkanı Mehmet Benli, Sağlık-Sen Çukurova Üniversitesi Kurucu Başkanı Mine Doğan ve Yönetim kurulu üyeleri katıldığı toplantıda konuşan Memur-Sen ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi’nde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının mağduiyetleri gidermeye yetmediğini bildirdi. Nennioğlu, konuşmasında şunları söyledi:
“Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, yükseköğretim kurumlarındaki görevde yükselme ve unvan değişikliği işlemleriyle atama ve atamaya esas sınavlar buna göre gerçekleştirilmektedir. Liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde kurum içi yükselmenin pratiğe dökülmesi, yetişmiş insan gücünün ve edinilmiş tecrübenin paylaşılmasına katkı sunmaktadır.

Üniversiteler yükselme ve unvan değişikliği sınavını geçmişte yapmış olsalar da, birimlerin ihtiyaçlarını ve personelin mağduriyetini gidermeye yetmemiştir. Çukurova Üniversitesi'nde, birimlerin ihtiyaçları doğrultusunda unvan değişikliği sınavı için talep toplaması yapılmıştır. Ancak, birimler boş kadroları bildirmekten kaçınmaktadır. Boş bırakılan kadroların işleri, yükselme ve unvan değişikliği sınavına girecek personel tarafından karşılanmaktadır. Hizmetinden dolayı kadro alamayan, eğitim düzeyine göre ücret alamayan personel mağduriyet yaşamaktadır. Bu nedenle, birimlerin ihtiyaçları ve personel mağduriyetinin giderilmesi adına "Unvan Değişikliği Sınavı" 2023 yılı içerisinde bir an önce ilan edilmelidir. Yükselme sınavı için çalışmalar başlatılmalıdır.

Memur-Sen Adana şubeleri olarak, asrın felaketinden sonra sağlık çalışanlarının maddi haklarının ödenmesi ve rahat bir şekilde çalışmalarını talep etmiştik. 20 Şubat, 1 Mart ve 10 Mart tarihlerinde yaptığımız basın açıklamalarında, depremzedelerin ve kamu çalışanlarının maddi kayıplarının engellenmesini dile getirdik.

Bu çabalarımızın bir kısmı sonuç buldu ve 7267 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile afet bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarına tazminat ödemesi yapılması kararlaştırıldı. Ancak, Adana ilinin 10 ilçesi kapsama alınmamış, hasarlı durumdaki Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ve kuzey ilçelerimiz (Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke, Aladağ, İmamoğlu) dahil edilmemiştir.

Yumurtalık, Karataş, Pozantı ve Karaisalı ilçeleri de kapsam dışı bırakılmıştır. Bu, kamu çalışanlarının üçte birinin etkilendiği üniversiteler dahil olmak üzere birçok mağduriyet yaratmıştır.

Bu durumu yetkililere iletmek ve çözüm beklemek adına yaptığımız bu açıklamada, Adana Cumhur İttifakı Milletvekillerine mesaj atarak, sorunun çözümü için destek talep ediyoruz. Çukurova Üniversitesi ve ilçelerimizin acil bir şekilde afet yardımı kapsamına dahil edilmesini ve sorunun en kısa sürede çözülmesini umut ediyoruz.”