Gazetecide Bayhan mağduru çıktı!

İş insanı Ş.H'nin hakkında şikâyetçi olduğu Fatih Bayhan ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde iş insanı Ş.H’nin hakkında şikayetçi olduğu Fatih Bayhan’ın bir gazeteciyi de mağdur ettiği gerçeği ortaya çıktı. Bayhan ile ilgili haberimizden sonra gazetemize ulaşan ve isminin açıklanmasını istemeyen gazeteci, Bayhan’a olan güveni yüzünden 10 yıl önce Kültür Bakanlığı’ndan alınan 30 bin lirayı 70 bin lira olarak yasal faizleriyle kendisinin ödediğini belirtip mağdur olduğunu açıkladı.

KÜLTÜR BAKANLIĞI ÜZERİNDEN MAĞDURİYET

İsminin açıklanmasını istemeyen gazeteci, Fatih Bayhan’ı yıllardır tanıdığını ve Ankara’da bakanlıkta göreve başlaması nedeniyle kendisinin yanına uğrayarak hayırlı olsun dileklerinde bulunduğunda Bayhan’ın Yönetmen Yücel Çakmaklı’nın 1.ölüm yıldönümü nedeniyle Çakmaklı’yı anma etkinliği adı altında tertipleyeceği bir anma programı vesilesiyle mağdur edildiğini söyledi.

Gazeteci meslektaşımızın Fatih Bayhan tarafından mağdur edilmesi olayının içyüzünü dilerseniz kendisinden dinleyelim.

MERHUM YÜCEL ÇAKMAKLI PROJESİ…

“Fatih Bayhan’ı Ankara’da bakanlıkta ziyarete gittiğimde Merhum Yönetmen Yücel Çakmaklı’nın 1.ölüm yıldönümü münasebetiyle bir anma programı projesi hazırladığından bahsetti. Bu projeyi Kültür Bakanlığına sunacağını ancak kendisinin devlet memuru olması nedeniyle başvuruda bulunamayıp projeyi benim iş yerim üzerinden yapmamı teklif etti. Ben ise kendisine Ankara’da olmadığım için gerek projenin hayata geçirilmesinde, gerekse de projenin takibinde bulunamayacağımı söyledim. Bayhan, ‘Projeyi bakanlıktan ben geçirtir takip ederim. Sen evrak üzerinde projenin sahibi olacaksın’ dedi.

FATİH, PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRMEMİŞ

Proje toplamda 300 bin lira değerinde bir projeydi. Ben Fatih Bayhan’a güvenerek kabul edip projeyi imzalayarak Bayhan’a teslim ettim. Kültür Bakanlığı, Yücel Çakmaklı ile ilgili bu projeyi kabul etti ancak 300 bin lirayı yüksek bulup projeyi küçültmemizi istedi. Fatih Bayhan bunun üzerine projeyi küçülterek tekrar bakanlığa iletti. Kültür Bakanlığı projeyi 30 bin lira olarak kabul edip onayladı. Yücel Çakmalı’nın ölüm yıldönümü geldiğinde bu proje hayata geçirilmemiş. Çünkü ben projeyi takip etmedim. Fatih’in kendisi bunu gerçekleştirecekti.

30 BİN LİRAYI FATİH BAYHAN’A AKTARDIM

Kültür Bakanlığı haklı olarak proje gerçekleşmeyince harekete geçti. Bakanlık, proje için benim banka hesabıma 30 bin lirayı yatırdı. Yatırılan parayı aynı gün mesai bitmeden ben kendi hesabımdan Fatih Bayhan’ın hesabına bankamatik kanalı ile aktardım. Yatan paradan bir kuruş almadım. Kültür Bakanlığı proje gerçekleştirilmeyince bana resmi yazı gönderip yatırılan parayı yasal faizi ile tahsil etmek istedi. Konuyu Fatih Bayhan’a söyledim. Bayhan bana ‘Merak etme, ben bakanlıktan hallederim’ dedi.

KÜLTÜR BAKANLIĞI YETKİLİLERİ OLAYI ÇÖZMÜŞ

Maalesef Fatih Bayhan sorunu çözmedi. Kültür Bakanlığı alacağına mahsuben beni icraya verdi. Aynı zamanda konu yargıya da intikal etti. Daha sonra Kültür Bakanlığına hesabıma yatan 30 bin lirayı yasal faizleriyle birlikte 70 bin lira olarak ödemek üzere yapılandırmaya gittik. Fatih benden aldığı parayı iç etti ve gerisin geri mağduriyetimi ortadan kaldırma yönünde harekete geçmedi. Bakanlıkta bir yetkili ile görüştüm. Bu yetkili bana ‘Sen bu ayak oyununu yapacak kişi gözükmüyorsun. Bunu kim yaptı?’ diye sordu. Ben de Fatih Bayhan yaptı dedim. Bu yetkili, ‘yapılandırma yapalım ama sana bir iyilik yapayım. Bu Fatih Bayhan’ı bul ve gelip yapılandırmaya kefil olup imza atsın’ dedi.

BAYHAN, PARAYI ÖDEMEYEREK BENİ MAĞDUR ETTİ

Fatih Bayhan’ı arayarak gelip kefil olmasını istedik. O da gelip imza atarak kefil oldu. Lakin borçlunun borç miktarını ödemeye dair parası ve mal varlığı olmaz ise kefilden para tahsil edildiği için Fatih Bayhan, bu kefil olma olayından da benim borcum olarak gözüken parayı ödemedi ve bütün parayı ben ödedim. Oysa parayı kendi alıp iç etti. Bu olaydan dolayı yıllardır kendisiyle de konuşmam. Sizin bu haberinizi okuyunca Fatih Bayhan’ın beni de mağdur ettiği bu olayı anlatmak istedim.”