HEDEP: Masaya oturup kaçmayanlarla ittifak yaparız

Adana Milletvekili ve HEDEP Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, dün Adana'da bir basın toplantısı düzenleyerek yerel seçimlerde parti olarak izleyecekleri yol hakkında bilgiler verdi.

Adana Milletvekili ve HEDEP Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, dün Adana’da bir basın toplantısı düzenleyerek yerel seçimlerde parti olarak izleyecekleri yol hakkında bilgiler verdi.

KAPALI KAPILAR ARKASINDA GÖRÜŞMEYİZ

Eş Genel Başkan Oruç, parti olarak iç muhasebelerini yaptıklarını, toplantılar düzenleyerek tabana ‘nasıl bir ittifak yapmalıyız?’ sorusuna yanıt aradıklarını söyledi. Oruç, ‘Masaya oturup arka kapı diplomasisi yapmadan, her şeyin açık ve net konuşulup karar altına alındığı, açık diplomasi yöntemiyle koşulların ortaya konularak anlaşmanın sağlanacağı bir ittifaka açık olduğumuzun bilinmesini isteriz’ dedi.

DOĞU İLLERİNDE KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİDECEĞİZ

2019 ve 2023 seçimlerinde olduğu gibi bir destek yöntemiyle yerel seçimlere gitmeyeceklerinin altını çizen Eş Genel Başkan Oruç, Doğu illerinde kendilerinin birinci ve ikinci parti oldukları yerlerde direk olarak kendi adayları ile seçimlere gideceklerini ifade etti. Diğer illerde ise masaya oturup kaçmayan partilerle ittifak görüşmesi yapacaklarını, AK Parti ile hiçbir görüşme yapmadıklarını, kamuoyuna yansıyan bilgilerin ise gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

 

 

ÖN SEÇİM YAPACAĞIZ

Parti olarak yerel yönetimler çalıştayı yaptıklarını belirten Oruç, kayyum atanan belediyeleri bu kayyum heyetlerinden kurtaracaklarını, siyasi iktidarın kendi belediyelerinde kayyum atayarak ‘kayyum stajını’ yapıp bu stajlardan elde ettikleri bilgilerle başkaca yerlerde kayyum atamaya başlayıp hukuksuz adımlar attığını açıkladı. Bütün il ve ilçelerde sadece partiye kayıtlı üyelerin değil kitle  örgütlerinin de katılımının sağlandığı bir ön seçim yapacaklarını söyleyen Eş Genel Başkan Oruç, son seçimlerde rejim değişsin diyerek Kemal Kılıçdaroğlu’na koşulsuz destek verdiklerini ifade etti.

BAHÇELİ TUTARSIZ SİYASET YAPIYOR

HEDEP’in yanında dik duran siyasi partiler ile kaçamak yapmadan hareket eden siyasetçilerle görüşeceklerini belirten Eş Genel Başkan Tulay Hatımoğlulları Oruç, önümüzdeki süreçte bu ittifak konusunun netleşerek kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Türkiye’de yaşanan olumsuzluklara değinen Eş Genel  Başkan Oruç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Engin Alan’ın salıverilmesi konusunda Anayasa Mahkemesi’ne methiyeler düzdüğü dönemden bugün Anayasa kapatılsın deme noktasına gelmesini de ‘tutarsızlık ve akıl tutulması’ olarak nitelendirdi.