Hesaplar mercek altına alınacak

Belediye başkanlarının Ankara'dan talep ettikleri Sayıştay denetçileri harekete geçti.

CHP’li belediye başkanları göreve gelip makama oturduklarında ilk açıklamaları ‘Sayıştay denetçilerini hesaplarımızı incelemesi için resmi yazı ile istedik’ olmuştu. İşte bu istem karşılığını buldu ve önümüzdeki hafta içinde Sayıştay denetçilerinin Adana’daki belediyelere de geleceği öğrenildi.

ANKARA’DAN GELEN CHP’Lİ EKİP HESAPLARI İNCELEMEŞTİ

Bu arada CHP Genel Merkezi, partili belediye başkanlarının görevi devir almalarından sonra genel merkez bünyesinde oluşturulan yerel yönetim merkezindeki görevli konusunda uzman kişilerden oluşan ekiple belediyelerin hesapları incelemesine yardımcı olmuştu. Sadece hesap incelemesine yardımcı olan bu CHP’li ekip, denetimleri yaparak yeni belediye başkanlarına yardımcı olmuşlardı.

BAŞKANLAR SUÇ UNSUR UTAŞIYAN BELGELERİ HAZIR ETTİLER

Sayıştay denetçileri Adana’daki CHP’li belediyelerde gelir gider, vergi tahakkuk, ihale dosyaları, doğrudan temin ve yasal ile olmayan her konunun incelemesini gerçekleştirecek. Bir eksiklik halinde uyaracak, kasıt veya usulsüzlük varsa suç duyurusunda bulunabilecek. CHP’li belediye başkanlarının suç unsuru taşıyan bazı belgeleri hazır edip bunları Sayıştay denetçilerine vermeye hazırlandıkları öğrenildi.