İki çözüm önerimiz var!

Adana'da narenciye dalında çürümeye başladı, üretici Adana Milletvekillerine seslendi.

Adana’da narenciyenin para etmemesi nedeniyle üretici ağaç başındaki ürününü toplatmayınca çürümeye başladı. Hasat zamanı ürünün dalında kalmasına tepki gösteren üreticiler, ‘Adana Milletvekillerine 2 önerimiz var. Bu önerilerimizi acilen hayata geçirsinler’ diyerek çağrıda bulundu.

SESİMİZE KULAK VERİN

Narenciye üreticisinin sorunları adeta tavan yaptı. Hasat zamanı ürün dalda kaldı, çürümeye başladı. Adanalı üreticiler, ağacın dalındaki ürünü sattığı alıcının fiyatı düşürmeden ve alımdan vazgeçmeden önce yetkililerin harekete geçmesini istedi. Çürüyen meyveyi dalından toplatmak için yapacakları masrafın altından kalkamayacak durumda olan üretici, seslerine çok acil kulak verilmesini istediler.

İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Gazetemize konu hakkında bilgi veren ziraat odaları, ziraat mühendisleri odası ile bölgenin üreticileri, 2 önemli çözüm önerisi getirdiler. Bu önerilerin birincisi narenciye ihracatına 2 bin 250 TL/Ton DFİF verilmesi olarak netleşti. İkincisi de yüzde 10 döviz değişim desteğinin acil olarak verilmesi istenildi. Hükümet yetkililerinin bu iki seçenekten hangisinin bütçeye uygun ise bunu hayata geçirilmesi isteniliyor. Adana Milletvekillerine çağrıda bulunan üreticiler, ‘Günlerdir bu konuda durumumuzu ortaya koyuyoruz. İktidarın milletvekillerinden ses çıkmıyor. Muhalefet vekillerin elinden bir şey gelmiyor. Zor durumdayız. Sesimizi duyun. Yoksa bütün narenciye bahçeleri kesilerek yok olacak’ dediler.