Karalar: Halkın parasını kimseye peşkeş çektirmeyiz

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyenin denetim komisyonu raporu üzerinde Cumhur İttifakına mensup meclis üyelerinin getirdiği eleştirilere yanıt vererek 'Halkın parasını kimseye peşkeş çekmeyiz. Bizden önceki dönemde yüzde 10 olan doğrudan temin yüzdesini biz yüzde 4'ler düşürdük' dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyenin denetim komisyonu raporu üzerinde Cumhur İttifakına mensup meclis üyelerinin getirdiği eleştirilere yanıt vererek “Halkın parasını kimseye peşkeş çekmeyiz. Bizden önceki dönemde yüzde 10 olan doğrudan temin yüzdesini biz yüzde 4’ler düşürdük’ dedi.

ACİL İŞLERDE DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİNİ SEÇİYORUZ

Meclis üyelerinin denetimlerinin sonucu ortaya çıkan eleştirilerinden faydalanabilecekleri yönleri kafasına yazdığını belirten Başkan Zeydan Karalar, ‘Dönemin koşulları gereğince ihale yapma imkânınız olmadığında doğrudan temin yöntemine başvuruyoruz. Yoksa doğrudan temin yöntemi ile alım yapmak bizim birinci önceliğimiz hiçbir zaman olmadı. Acil işleri doğrudan temin yöntemi ile yapıyoruz. Acil işlerde doğrudan temin yöntemini kullanmazsanız o vakit hizmet yapmaktan vazgeçeceksiniz. Bu da doğru bir yöntem olmaz’ açıklamasında bulundu.

SU FİYATLARI VE SU KAYBI KONUSUNDA AÇIKLAMA GETİRDİ

Adana’da su fiyatlarının yüksek olduğu yönünde getirilen eleştirilere yanıt veren Başkan Zeydan Karalar, “30 büyükşehir belediyesi arasında su ücretinin yüksekliği konusunda 27.sıradayız. Adana’da su ücretleri yüksek değil. Maliyeti de hesap etmek gerekir’ şeklinde açıklama yaptı. Başkan Karalar, Yedigöze Projesi’nin bütün hızıyla devam ettiğini ve üzerinde çalıştıklarını belirterek Adana’daki su kayıplarının yüzde 40 oranından yüzde 28’lere düşürüldüğünü ifade etti. Su kaybında esas olanın şebeke kaybı olduğunu belirten Karalar, kentin hiçbir ilçesinin arıtmasız kalmayacağını ve bu konuda hızlı çalıştıklarını vurguladı.