Karalar'ın yasağı kalktı!

CHP'deki 'değişim' Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Zeydan Karalar'a yaradı.

CHP Genel Başkanlığı seçimleri öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde haberler yaptığı gerekçesi ile parti genel merkezi tarafından Halk TV’ye yasak getirilmişti. Partili belediye başkanlarının ve parti yöneticilerinin Halk TV’ye çıkmalarına da izin verilmiyordu. Özgür Özel’in genel başkan olmasıyla bu yasak kalkmışa benziyor.

PASTANIN BÜYÜK DİLİMİ HALK TV’YE…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, dün Adana’da Halk TV’de yayınlanan bir programa katıldı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda canlı yayın olarak gerçekleştirilen programa Karalar’ın katılması ‘Yasak kalktı’ olarak nitelendirildi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan ayı meclis oturumlarında AK Partili Belediye Meclis Üyesi Abdullah Avcı, belediye kasasından yaygın televizyonlara ödenen paraları gündeme getirirken Halk TV’ye pastanın diliminin ikram edildiğini açıklamıştı.

BAKINIZ AVCI ÖDENEN PARALARI NASIL AÇIKLAMIŞTI

Komisyon Başkanı Avcı sadece belediye hesaplarını denetleyebildiklerini, belediye kuruluşları olan BİT’leri şirket olmaları nedeniyle denetleyemediklerini belirtip yaygın basına yapılan ödemeleri kamuoyu ile paylaştı. Yerel televizyonlara toplamda 1 milyon 215 bin liralık fatura bedeli ödenip bu rakamın 637 bin 200 liranın kamuoyunda sahipliğini Başkan Zeydan Karalar’ın yaptığı bilinen lakin evrak üzerinde sahibi olarak başka bir isimin yer aldığı Koza TV’ye 637 bin 200 lira ödendiği gerçeği ortaya çıktı. Halk TV’ye 527 bin, Ulusal TV’lere 843 bin, Habertürk TV’ye ise 102 bin 600 lira ödemenin yapıldığı belirlendi. Sözcü Gazetesi de bu kapsamda ödemeye tabi tutulduğu meclis kürsüsünden dile getirildi.