Karalar kan kaybediyor Uludağ ise güçleniyor

HDP ve İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkaracak olması Uludağ'ın şansını artırıyor.

Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler öncesinde HDP ile İYİ Parti’nin Millet İttifakı ile seçim işbirliği yapmayarak kendi adayları ile seçime gidecek olmaları, MHP’nin Adana Büyükşehir Belediyesi adayı olarak ön plana çıkan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın şansını artırdığı belirtiliyor.

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ismi geçen ve siyasi kulislerde büyük destek aldığı gözlenen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yerel seçimlere iddialı hazırlandığı kaydediliyor. HDP’nin üst düzey yetkilileri, partinin Ekim ayında yapılacak olan kurultay ile Yeşil Sol Parti’ye katılım sağlanacağını ve yerel seçimlerde CHP’ye destek vermeyerek kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklaması, Bilal Uludağ’ın şansını artırdı.

MHP TABANI ‘ULUDAĞ’ İSMİNE SICAK BAKIYOR

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 81 vilayette kendi adayları ile seçime gideceklerini açıklaması, Mart 2024 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Adana’da MHP’li aday ile seçimlere gitmesi durumunda Uludağ’ın elinin güçleneceği kaydedildi. Son il başkanlığı seçimlerinde Bilal Uludağ’ın parti teşkilatları ve tabanı tarafından sevilen isim olarak coşku ile karşılanması adaylık yarışında Bilal Uludağ’ın ön plana çıkacağına işaret olarak sayılıyor. MHP tabanı, seçimleri Uludağ ile kazanacaklarına inanıyor.

ZEYDAN KARALAR ‘KAN KAYBEDİYOR’ YORUMU

Bu arada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın CHP’nin yeniden aday göstereceği 4 belediye başkanı arasında yer aldığı kaydedildi. CHP Genel Merkezi kaynaklı bilgiye göre, İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarının yerel seçimlerde tekrar aday olacağını işaret ediyorlar. Millet İttifakı içinde seçime giren CHP dışındaki partilerin memnun olmadığı isim olan Zeydan Karalar’ın yerel seçimlerde kan kaybedeceğine kesin gözü ile bakılıyor.