Kozan'da su kesintisi isyanı

Adana'nın Kozan ilçesinde su kesintileri mahalle halkını isyan eder noktaya getirdi. Ağlıboğaz Mahallesi'ndeki su kesintileri için vatandaşlar yetkililere 'sorunu çözün' diyerek seslendi.

Adana’nın Kozan ilçesinde su kesintileri mahalle halkını isyan eder noktaya getirdi. Ağlıboğaz Mahallesi’ndeki su kesintileri için vatandaşlar yetkililere ‘sorunu çözün’ diyerek seslendi.

Ağlıboğaz Mahallesi 12042 ile Şehit Durmuş Özaslan Sokakta oturan vatandaşlar evlerinin sularının 2 aydır sürekli kesildiğini belirttiler. Su akıyor gibi gözükmüş olsa da çeşmelerden havanın geldiğini ve sayaçlarının da sürekli döndüğünü belirten yurttaşlar, ‘Bulaşık ve çamaşır yıkayamıyor, abdest bile alamıyoruz. Tuvalet ihtiyacımızı gideremiyoruz. Kerbala’da yaşar gibiyiz. ASKİ yetkilileri ise soruna çare bulamadılar’ diyerek tepki gösterdiler.

ASKİ yetkililerinin kendilerinin aramalarına rağmen ilgisiz kaldığına vurgu yapan mahalle sakinleri, ‘Akmayan suyun parasını sayaçlar yazınca biz de ödemek zorunda kalıyoruz. ASKİ Genel Müdürü Nesrin Vursavuş hanımdan bu konuda yardım bekliyoruz’ diyerek görüşlerini dile getirdiler.

Ağlıboğaz Mahallesi Muhtarı Cengiz Büyüköztürk ise yaptığı açıklamada Zeydan Karalar’ın Mart ayında sanki seçime girmeyecek gibi davranarak mahalle  halkını sudan mahrum etmesini şiddetle eleştirdi.