Mal varlıklarını açıklarsalar gelirim!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Adana'daki CHP'li belediyeleri ziyaret etme koşulu belli oldu.

Sözcü TV’deki canlı yayında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin kazandığı belediyeleri ziyaret etmeye başladığını belirtti. Özel ziyaret etmede birinci koşulunun belediye başkanlarının mal varlıkları listesini kamuoyunun görebileceği şekilde asmaları olduğunun altını çizdi.

ÖZEL: AÇIKLAMAYAN BELEDİYELERİ ZİYARET ETMEM

Bir soru üzerine CHP’li belediyeleri ziyaret etmede birinci koşulunu açıklayan Genel Başkan Özgür Özel, ‘Mal varlığını asmayan belediye başkanlarının makamlarını ziyaret etmiyorum. Asmayan ilçeye ve başkanın makam odasına girmem. Bunu da bizzat kendim takip ediyorum. Mal varlığını açıklamayan belediyenin ziyaret programını görünce derhal o belediyeyi ziyaret programından çıkardım. Zaten belediye başkanları mal varlıklarını yasal olarak veriyorlar. Bu verdikleri beyanı belediyenin önünde görünür şekilde kamuoyu ile paylaşmasının ne sakıncası olabilir’ sözleriyle ziyaretin ön koşulunu Türkiye ile paylaştı.

MAL VARLIĞI GİBİ BORÇ LİSTESİNİ YAYINLAMAYANLAR DA VAR!

Genel Başkan Özgür Özel Adana’daki belediyeleri ziyaret programına aldı mı bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki oda Adana’daki CHP’li belediyelerin mal varlıklarını kamuoyunun görebileceği yerlere asmadığıdır. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ve diğer ilçe belediye başkanlarının hiçbiri mal varlıklarını açıklayan listeyi belediyeye asmadıkları gibi kamuoyu ile de paylaşmadılar. Öte yandan CHP’li belediyelerden devir alan yeni dönem CHP’li belediyelerin belediye borç listesini de yayınlamadıkları gözlemleniyor.