Mesleki eğitim önceliğimizdir

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, bugün TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan kariyer ve mesleki eğitim günleri öncesinde basın toplantısı düzenleyerek Adana'da bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, bugün TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan kariyer ve mesleki eğitim günleri öncesinde basın toplantısı düzenleyerek Adana’da bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

7 ANA BRANŞ ÜZERİNDE ELEMANA İHTİYAÇ VAR

Müdür Tevke, mesleki ve teknik eğitim konusunda kentin geldiği noktayı anlatıp ‘Bugüne kadar 8 toplantı yaptık. Bu toplantılarda mesleki eğitim ile ilgili kurumlarla bir araya geldik. Adana’da 7 ana branş üzerinde elemana ihtiyaç var. Fuarımızda meslek tanıtımı yaparak öğrenci velileri ile öğrencilerin bu okullara yönelimlerini temin etmek arzusundayız. Adana’daki insanlarımızın bizlere bu konuda gösterdikleri yakın ilgi ve yaklaşımlarına da ayrıca teşekkür ediyorum’ dedi.

ALADAĞ’A MADENCİLİK LİSESİ AÇACAĞIZ

Aladağ ilçesine madencilik lisesini, otomotiv üzerine bir okulu merkeze açmayı düşündüklerini belirten Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, ‘Adana’ya ilk yapay zeka teknoloji lisesini açmayı düşünüyoruz. Bu anlamda çalışma başlattık. Adana’ya 6.5 milyon avronun üzerinde yatırım yapılmıştır. 8 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine katkı koyduk’ açıklamasını yaptı. Bakanlık İletişim Uzmanı Eda Zaloğlu ise Adana özelinde ve Türkiye genelinde bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar hakkında basını bilgilendirdi.