Olan Kozan'a oluyor!

ASKİ müteahhidi 'zarar ediyorum diyerek' ihaleyi fesih istedi.

Kozan ilçesine ASKİ tarafından yapılacak olan hizmetler arasında yer alan ‘Muhtelif mahalleler içme suyu hatları elektrik temini yapım işi ihalesini’ kazanan Konya firması mali açıdan işi yapmasının mümkün görülmediğini belirterek ihalenin feshini istedi.

İHALENİN TEKNİK AYRINTILARI

4 Mart 2024 tarihinde ASKİ tarafından ihalesi yapılan ve 8 Mart 2024 tarihinde kesinleşen ihalenin yaklaşık maliyeti 3 milyon 300 bin lira olarak kayıtlara geçti. İhaleyi ise Konya firması olarak Cemalettin Uğuz kazandı. Konyalı firmanın sahibi olan Uğuz, 2 milyon 565 bin 573 lira fiyat teklifi vererek ihaleyi kazandı. İşin yaklaşık süresi 90 gündü ve 7 Temmuz 2024 tarihinde işi bitirip teslim etmesi gerekiyordu. Lakin ilgili firma zarar edeceğini düşünerek ihalenin feshini istedi.

YÜKLENİCİ İŞİ ALIYOR SONRA BIRAKIYOR

Firmanın dilekçesini işleme koyan ASKİ Yönetim Kurulu, 22 Mayıs 2024 tarihli toplantısında firmanın dilekçesini kabul ederek ihaleyi fesih etmiş oldu. Kozan’a yatırım için elinden gelen gayreti gösteren ASKİ idaresi bu konuyla ilgili olarak yeniden ihaleye çıkacak. Ancak bu şekilde ortaya çıkan sonuçlardan dolayı Kozan’a gelecek olan yatırımlar ötelenmiş oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, her konuşmasında ihaleyi açtıklarını, kırımı yüksek tutarak düşük rakamlarla ihaleyi verdiklerini ancak maliyet hesapları yüzünden firmaların önce ihaleyi alıp sonra geri çekildiklerini kamuoyu ile belirli zamanlardaki açıklamalarında paylaşıyordu.