Ruh Sağlığı Hastanesi'nde kermes heyecanı

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde toplumda süren kronik ruhsal hastalıklar ile ilgili farkındalık yaratmak, bu bireylere yönelik bakış açısını değiştirmek amacıyla bir kermes düzenledi.

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde toplumda süren kronik ruhsal hastalıklar ile ilgili farkındalık yaratmak, bu bireylere yönelik bakış açısını değiştirmek amacıyla bir kermes düzenledi.

Kermesin açılışında konuşan Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ali Taşdemir, “Bu kermes ile eğitmenlerimizin eşliğinde danışanlarımızın sanat emek ve ürün üretme konusundaki kabiliyetleri net olarak görülmektedir. Hastane olarak süregelen ruhsal hastalıkların rehabilitasyonunda toplum içerisinde tedavisinin yapılması sosyal hayatın bir parçası olmaları temel amacımızdır. Ayrıca bu hastalara ve hastalıklara damgalayıcı yaklaşım ile de mücadele edilmelidir bu kapsamda süreğen ruhsal hastalarımıza, sağlıklı bireylere tanınan fırsatlar sunulduğunda öğrenme, emek gösterme, çalışabilme, iş ve ürün üretebilme olanaklarının farklı olmadığını tedavi ve takiplerinin düzenli olduğu sürece iş, aile ve sosyal hayatta sorumluluk alabildikleri görülecektir” dedi.