SEÇİM SONUÇLARI HALK İHTİLALİ GİBİ

31 Mart yerel seçimlerinde Adana'da CHP beklenenin üzerinde oy alarak yerelde iktidar oldu. 9 ilçe ve Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 10 belediyeliği kazanan CHP, en yakın rakibi olan AK Parti'ye yüzde 9 fark attı. DEM Parti ve İYİ Parti, beklenen oyların altında oy alarak hüsrana uğrayan partiler oldular.

31 Mart yerel seçimlerinde Adana’da CHP beklenenin üzerinde oy alarak yerelde iktidar oldu. 9 ilçe ve Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 10 belediyeliği kazanan CHP, en yakın rakibi olan AK Parti’ye yüzde 9 fark attı. DEM Parti ve İYİ Parti, beklenen oyların altında oy alarak hüsrana uğrayan partiler oldular.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ:

ZEYDAN KARALAR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ikinci kez seçim kazanarak 5 yıl daha belediye başkanlığı yapma yetkisini aldı. Büyükşehir yarışında Karalar 550 bin 256 oy ile yüzde 46.61 oranında oy almış oldu. AK Partili Fatih Kocaispir ise 442 bin 298 oy ve yüzde 37.47 ikinci sırada yer aldı. DEM Parti 66 bin 201 oy ve yüzde 5.6 ile üçüncü, İYİ Parti ise 50 bin 340 oy ve yüzde 4.26 ile dördüncü sırada seçim kazanamadılar.

SEYHAN BELEDİYESİ:

OYA TEKİN

Seyhan Belediye Başkanlığını CHP’li Av. Oya Tekin kazandı. Tekin yüzde 41.6 oy ile birinci, AK Partili Erdal Hatipoğlu yüzde 32 oy ile ikinci oldu. DEM Parti ise yüzde 12.8 oy alırken, İYİ Parti’den Akif Akay ise yüzde 6.68  oy oranı ile dördüncü sırada yer aldı.  

YÜREĞİR BELEDİYESİ:

ALİ DEMİRÇALI

Yüreğir Belediye Başkanlığını CHP’li Ali Demirçalı kazandı. Ali Demirçalı yüzde 40.5 oy ile birinci olurken, Demirçalı’yı AK Parti adayı Halil Nacar izledi. Yüreğir’de DEM Parti yüzde 8.34 oy ile üçüncü parti olabildi. Yeniden Refah Partisi ise dördüncü sırada yer aldı.

ÇUKUROVA BELEDİYESİ:

EMRAH KOZAY

Çukurova Belediye Başkanlığını CHP’li Av. Emrah Kozay kazandı. Kozay oyların yüzde 52.77’sini alırken, en yakın rakibi MHP’li Firdevs Cingözler ise yüzde 26’da kaldı. İYİ Parti adayı olan mevcut belediye başkanı olan Soner Çetin ise yüzde 8.5 oy alabildi.

SARIÇAM BELEDİYESİ:

BİLAL ULUDAĞ

Sarıçam Belediye Başkanlığını MHP’li ve iki dönemdir belediye başkanlık görevini sürdüren Bilal Uludağ kazandı. Uludağ oyların yüzde 40.5’ini alırken CHP ise oyların yüzde 37.8’ini kazanıp ikinci oldu. MHP’nin toplam Adana’da kazandığı 3 belediyeden birisi olarak Sarıçam yerini almış oldu.

KOZAN BELEDİYESİ:

MUSTAFA ATLI

Kozan Belediye Başkanlığı seçimlerinde MHP’li Mustafa Atlı oyların yüzde 28’ini alarak seçimleri kazanan isim oldu. Mustafa Atlı’dan sonra BBP adayı Gürdal Topal oyların yüzde 25.3’ünü alarak ikinci sırada yer aldı. Topal’ı ise CHP adayı Gizem Aksoylu yüzde 21 oy oranı ile izledi.

CEYHAN BELEDİYESİ:

KADİR AYDAR

Ceyhan’da seçimleri kazanan isim Kadir Aydar oldu. Kadir Aydar oyların yüzde 47.6’sını alarak yarışı birinci tamamladı. Aydar’dan sonra en fazla oyu AK Parti aldı. AK Parti ise yüzde 38.8 oy oranında kaldı. Kadir Aydar, daha önce belediye başkanı iken görevinden alınmıştı.

İMAMOĞLU BELEDİYESİ:

KASIM KARAKÖSE

İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse ikinci kez girdiği yarışta yüzde 47.97 oy oranı ile yeniden belediye başkanı seçilmesini bildi. Kadir Karaköse’yi MHP’li aday izledi. MHP ise burada yüzde 31 oy oranında kaldı. Kadir Karaköse bu sonuçla rahat bir seçim kazanmış oldu.

KARAİSALI BELEDİYESİ:

MHP’nin belediye başkan adayı olan Bekir Şimşek, oyların yüzde 44.76’sını alarak ipi göğüsleyen isim oldu. Bekir Şimşek’i bağımsız aday olarak yarışa katılan mevcut başkan Sadettin Aslan izledi. Aslan oyların yüzde 25.43’ünü almasına karşın seçimleri kaybetti.

YUMURTALIK İLÇESİ:

ERDİNÇ ALTIOK

Yumurtalık ilçesi mevcut MHP’li belediye başkanlığının elindeydi. Bu seçimlerde CHP adayı olan Erdinç Altıok oyların yüzde 41’ini alarak seçimleri kazanan isim oldu. Altıok’u ise MHP izledi. MHP burada oyların yüzde 35’ini alabildi. Böylelikle seçim CHP’ye geçmiş oldu.

KARATAŞ İLÇESİ:

ALİ BEDRETTİN KARATAŞ

Karataş ilçesinin MHP’li belediye başkanı olan Necip Topuz seçim kaybederken burada seçimleri CHP’li Ali Bedrettin Karataş  kazandı. Karataş oyların yüzde 50,5’ini alarak rakibini ise yüzde 43 oy oranı ile geride bıraktı. Karataş’da belediye MHP’den CHP’ye geçti.

ALADAĞ BELEDİYESİ:

KEMAL ÖZDEMİR

Aladağ ilçesinin belediye başkanı olan Mustafa Akgedik seçim kaybeden isim oldu. Aladağ’da seçimleri CHP’nin adayı olan Kemal Özdemir kazandı. Özdemir oyların yüzde 48.5’ini alırken rakibi olan Mustafa Akgedik ise oyların yüzde 42.9’unu alabildi. CHP, Aladağ’da sürpriz yaptı.

POZANTI BELEDİYESİ:

ALİ AVAN

Pozantı’da seçimleri kaybeden isim Mustafa Çay olurken, seçimleri kazanan isim Ali Avan oldu. Ali Avan, MHP adına yarışa katıldı ve oyların yüzde 38.81’ini almış oldu. CHP oyların yüzde 37’sini alırken mevcut başkan olan Mustafa Çay, Yeniden Refah Partisi adına yarışıp seçim kaybetti.

FEKE BELEDİYESİ:

CÖMERT ÖZEN

Adana’nın ilçeleri arasında Yeniden Refah Partisi adına seçim kazanan tek isim Feke’de Cömert Özen oldu. Özen oyların yüzde 36’sını aldı. Feke’de Yeniden Refah Partisi’ni yüzde 29.54 oy oranı ile MHP’li, yüzde 27.34 oranı ile de CHP’li adaylar izledi.

SAİMBEYLİ BELEDİYESİ:

MAHMUT DAL

Saimbeyli Belediyesi’ni bağımsız aday kazandı. Bağımsız aday Mahmut Dal, oyların 23.72 oy alarak ipi göğüsledi. Mahmut Dal’ı ise MHP izledi. MHP oyların yüzde 22.43’ünü alırken, ANAP adına yarışan mevcut belediye başkanı olan Şahin Gökçe oyların yüzde 14.23’ünü alabildi.

TUFANBEYLİ BELEDİYESİ:

AHMET AKTÜRK

AK Parti’nin elinde olan Tufanbeyli Belediyesi’ni CHP’li Ahmet Aktürk kazanıp belediyenin el değiştirmesini sağladı. CHP adayı Ahmet Aktürk oyların yüzde 50’sini alırken rakibi olan AK Partili başkan adayı yüzde 42 oyda kaldı. AK Parti adına Ekrem Keçe yarışa katılan isimdi.