Şehre hizmete dair projeleriniz yok mu?

Yerel seçimlere 47 gün gibi kısa bir zaman kaldı. Cumhur İttifakı ile diğer siyasi partilerin belediye başkan adayları partileri tarafından belirlenerek açıklandı.

Yerel seçimlere 47 gün gibi kısa bir zaman kaldı. Cumhur İttifakı ile diğer siyasi partilerin belediye başkan adayları partileri tarafından belirlenerek açıklandı. Başkan adayı olan isimler sahaya inip kendilerine yakın STK’ları ve odaları ziyaret edip mesajlar vermeye başladılar. Lakin bir türlü başkan olduklarında hayata geçirecekleri projeleri kamuoyu ile paylaşamadılar.

PROJE AÇIKLAYAN TEK İSİM KARALAR

CHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönemde ikinci kez aday olan Başkan Zeydan Karalar, bugüne kadar yaptığı hizmetleri anlatarak yeni döneme ait hayali olan projeleri aylar öncesinden açıklayan ilk aday oldu. Başkan Karalar, 3 büyük hayalinden bahsedip bunları da ‘Kent Meydanı Projesini geliştirmek, yeni otogar inşaatı ve Kasaplar Çarşısını hizmete geçirmek’ şeklinde sıraladı. Karalar bu hedeflerine ilaveten 8 adet alt geçit inşa etmek, yeni yollar ve bulvarlar açmak, mezbahane yapmak ve Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin ikinci etabı ile tramvayı hizmete koymayı hedef olarak ortaya koydu.

KOCAİSPİR VE TÜRKEŞ NEYİ BEKLİYOR?

AK Parti’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Fatih Kocaispir ile İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş ise bir türlü projelerini kamuoyu ile paylaşamadı. Kocaispir, Yüreğir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri ön plana çıkarıp iktidar partisinin imkânlarıyla her sorunun altından kalkacaklarına dair güvenceler vermeyi tercih etti. Ayyüce Türkeş ise merhum MHP Genel Başkanı ve babası olan Alparslan Türkeş’in ismi üzerinden hareket ederek oy isteme yönteminin dışına çıkamadı. Adanalılar her iki isimden projelerini açıklamalarını bekliyor.

MEVCUT İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI BEKLEYİŞ İÇİNDELER

İlçe belediye başkanlıklarına talip olarak isimleri açıklanan değişik siyasi partilerin ilçe belediye başkan adayları da talip oldukları ilçelerine ait projelerini basın ve kamuoyu ile paylaşma yerine her gittikleri toplantılarda rakiplerini eleştirip ‘ben gelirsem yapacağım’ sözüyle vaatlerde bulunmayı tercih ediyorlar. Halen belediye başkanlık görevini sürdüren ancak yeni döneme dair adaylıkları açıklanmayan mevcut belediye başkanları ise tüm hazırlıklarını yaptılar ancak adaylıkları açıklanmadığı için sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Seçmen ise aday olan belediye başkan namzetlerinin biran önce kamuoyunun önüne çıkmalarını istiyor.