ŞİMŞEK'TE GÖZTEPE HAZIRLIĞI

Ziraat Türkiye Kupası maçının unutan Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig'in 15'inci haftasında 7 Haziran Cumartesi günü İzmir deplasmanında Göztepe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Ziraat Türkiye Kupası maçının unutan Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’in 15’inci haftasında 7 Haziran Cumartesi günü İzmir deplasmanında Göztepe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Mavi Şimşekler, Salı günü oynanan 120 dakikalık kupa maçının ardından ara vermeden dün Göztepe maçının hazırlıklarına başladı.

Teknik Direktör Mustafa Dalcı yönetiminde Kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenman yenileme çalışmasıyla başladı. Germe,  ısınma ve koşu çalışmasının ardında kondisyon çalışması gerçekleştiren Mavi Şimşekler daha sonra dar alanda paslaşma, top kapma çalışması yaptı. Antrenman taktik çalışmasının yapıldığı çift kale maçla tamamlandı.

İLK RESMİ MAÇTA GALİBİYET MORALİ

Sezon başından bu yana lig maçlarında galibiyete hasret kalan ve ligin dibine demir atmanın yanında moralman da çöküş yaşayan Adana Demirspor’a bu sezon ilk kez bir resmi maçta sahadan galip ayrılınması ve Ziraat Türkiye Kupası’nda tur atlanması moralleri biraz olsun düzeltti.

Bu durum, antrenmanlara da yansıdı. Mavi Lacivertli futbolcular, Göztepe maçına daha moralli ve özgüvenli çıkarak, dirençli bir oyun sergileyecek.

BARASİ GOL ORUCUNU NA ZAMAN BOZACAK

Adana Demirspor’un Türk asıllı Hollandalı forvet oyuncusu tam 4 haftadır gol orucunda.

Sezona ligin ikinci haftasında Adana’da oynanan maçta penaltıdan Çaykur Rizespor ağlarının havalandırarak başlayan Yusuf Barasi, 3üncü haftada deplasmanda Kasımpaşa, 8’inci haftada Reeder Samsunspor ve 9’uncu haktada Net Global Sivasspor maçlarında gol atmayı başardı. Toplamda 4 gole ulaşan ve Mavi Lacivertii takımın en golcü futbolcusu olan Barasi, 9’uncu haftadan sonra adeta gol orucuna girdi ve 4 maçta rakip ağları havalandıramadı.

Yusuf Barasi’nin ağları havalandıramadığı son 4 haftada Adana Demirspor takım olarak hiç gol atamaması da dikkati çekti.

Teknnik Direktör Mustafa dalcı ve taraftarlar, Yusuf Barasi’den Göztepe maçında gol orucunu bozmasının deri gollere yeniden başlamasını istiyor.

**

USTA RAŞİT UNUTULMADI

 

Adana Demirspor, eski futbolcularından Raşit Karasu’yu unutmadı.

Mavi Lacivertli Kulüp, “Usta” lakaplı eski futbolcusu Raşit Karasu’yu ölümünün 4’üncü yılında andı.

Adana Demirspor’un sosyal medya hesabından Raşit Karasu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yapılan paylaşımda,  “Kulübümüzün ‘Usta! lakaplı efsane futbolcusu Raşit Karasu'yu aramızdan ayrılışının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Raşit Karasu, 1973- 1975 yıllarında iki sezon 59 maçta Mavi Lacivertli formayı giymiş ve 6 gol kaydetmişti. Usta futbolcu 1976- 1979 yıllarında üç sezonda Mavi Lacivertli formayla 80 maça çıkmış ve 11 gol kaydetmişti.

1974-  1975sezonunda Adana Demirspor’da oynarken Türk A Milli Takımına seçilmiş ve 4 maçta Milli formayı terletmişti.

2014- 2015 sezonunda ise Adana Demirspor’a yardımcı antrenör olarak hizmet etmişti.

Karasu, Adana Demirspor Alt yapısında U11 ve BGGL U15 takımlarında da antrenör olarak görev yapmıştı.

Raşit Karasu’yu 70 yaşındayken 4 Aralık 2020’de kaybetmiştik.