"Uludağ'ı aday olarak görmek istiyoruz"

Aralık ayının ilk haftasında MHP Genel Merkezi'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıklaması bekleniliyor.

Mart 2024’te yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görülmek istenilen isim MHP tabanı tarafından adeta belirlendi. Taban, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı başkan adayı olarak görmek istiyor.

Cumhur İttifakı’nın iki büyük ortağı AK Parti ile MHP arasında seçimlere hangi şehirlerde hangi adaylarla girilip partiler arasındaki paylaşımın yapılmasına yönelik çalışmalarda sona gelindi. Büyükşehir belediye başkan adaylarının AK Parti ve MHP liderlerine bırakıldığı çalışmalarda sona gelinirken Adana’da MHP tabanı Bilal Uludağ’ın adaylığı ile seçimi kazanacaklarına inanıyor.

‘KARALAR’I YENECEK TEK ADAY’

Halen Sarıçam Belediye Başkanı olarak görev yapan ve iki dönem ilçesine önemli hizmetler getiren Bilal Uludağ’ın gerek Adana’da gerekse de parti içerisinde bilinen, sevilen isim olduğuna işaret eden parti tabanı, ‘AK Parti tabanı da Uludağ’a sıcak bakıyor. Uludağ’ın tanıtım ve kendisini, hizmetlerini anlatmada hiçbir sıkıntısı yok. Yaptıkları yapacaklarının teminatı konumundadır. Bu nedenle Uludağ’ı MHP aday olarak gösterdiği takdirde CHP’li Zeydan Karalar’ı yenecek aday olarak kamuoyu desteğini arkasına alır’ yorumunda bulundular.

CHP’YE ‘GÜLE GÜLE’ DENİLECEK

Bilal Uludağ’ın Adana’nın kuzey ilçeleri olan Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, İmamoğlu, Aladağ ve Sarıçam’da geniş halk kitlesinin desteğini aldığına işaret eden MHP tabanı, Yüreğir ile Seyhan ve Çukurova ilçeleriyle uzun zamandır MHP’nin seçim kazandığı Pozantı, Karaisalı ilçelerinde de yaptığı hizmetleriyle destek alan aday olarak görüyorlar. AK Parti tabanının Uludağ’a destek vermesinde sıkıntı olmayacağına dikkat çeken Adana’daki MHP tabanı, ‘Genel merkezimizin Uludağ’ın ismini açıkladığı gün CHP’ye güle güle dendiği gün olur’ ifadeleriyle görüşlerini dile getiriyorlar.