Bugün sizlere iki önemli örnek üzerinden Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerini neden anlayamaz duruma geldiğimi örnekleriyle anlatmaya çalışacağım. Sayın CHP’li meclis üyelerimiz eğer benim bu tespitlerime yanıt verirseler çok memnun olurum. Yanıtlarını da noktasına dokunmadan buradan yayınlamayı taahhüt ediyorum.
Ekim ayı meclis oturumunda 3.derece SİT alanı olan ve altından tarih fışkıran ve halen tarım arazisi olarak gözüken tarlaların doktorlar tarafından satın alınıp kooperatif kurulup buraya konut yapmak istemelerinden kaynaklı bir imar değişikliği konusu gündeme geldi. CHP’li meclis üyeleri, içerisinde Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yöneticileri ile CHP’ye yakın kişilerinde bulunduğu bu çoğunluğunu doktorların oluşturduğu bu kooperatifin tarım arazisini konut alanına dönüştürün bina dikmelerine EVET diyerek canla başla mecliste mücadele ettiler.
İlgili madde oy çokluğu ile meclisten geçti. Lakin imar değişikliğine askı süresinde çok şükür ki Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleri itiraz etti. Bakalım akıbeti ne olacak bu imar değişikliğinin…
Gelelim ikinci örneğe; Kasım ayı meclis oturumunda bu kez CHP’li meclis üyeleri Kurttepe’de 7,5 dönüm bir araziye (Bu arazi Büyükşehir Belediyesine ait bir arazi), turizm tesis alanı yaparak burasını 10 yıllığına şahsa kiraya verilmesine ait bir maddeyi meclis gündemine getirdi.
CHP’li meclis üyeleri canla, başla bu maddenin geçmesini savundular. Cumhur İttifakı ise ‘Turizm tesis alanı yapılsın ama kiraya verilmesin. Burasını belediye işletsin, halka ucuza düğün salonu kiraya verilsin. Belediye para kazansın’ dediler. Ve konuya ait gündem maddesi komisyonlara yeniden sevk edildi.
İki ayrı örnek verdim sizlere. Bu iki örnekte Cumhur İttifakı üyeleri doğruyu yaptılar. CHP’li meclis üyeleri ise yanlış yaptılar. Bu benim görüşüm.
Peki, CHP’li meclis üyeleri neden böyle davranırlar?
Bu sorunun yanıtını buradan dile getirsem itirazlar yükselecek bana biliyorum. Onun için bu sorunun yanıtını CHP’li meclis üyeleri versin istiyorum.
Bu iki örnek şayet Zeydan Karalar cezaevinde olmasa, başkanlık koltuğunda otursa inanın bana her iki maddeye de bugün CHP’li meclis üyelerinin bakış açısı ile BAKMAZ, Cumhur İttifakı meclis üyeleri gibi düşünür, hatta böyle maddelerin meclise gelmesine izin vermezdi.
Bu da benim Karalar ile ilgili düşüncem…
Demem odur ki, CHP’li meclis üyelerinin bu tür davranışları akıllarda başka düşüncelerin oluşmasına neden oluyor.
Buna da CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Adana Milletvekilleri, il başkanı ve partinin kurmayları müsaade ediyor. Partiye de bu tür davranış şekli zarar veriyor.
Söylediğim gibi ben CHP’Lİ ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİ anlayamıyorum!
ADANA
10 saat önceADANA
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceGÜNCEL
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceADANA
1 gün önceADANA
1 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.