Adana Ticaret Odası ile Kızılay arasındaki dayanışmanın meyvesi olan Türkiye’nin ilk Plazma Bağış Merkezi kentimizde hayata geçirilecek. Bu anlamda Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ramazan Saygılı ile ATO Başkanı Yücel Bayram arasında bir protokol imzalandı.
SAYGILI: ADANA İÇİN GURUR KAYNAĞI
ATO tarafından restore edilerek uzun yıllardır kullanılmayan tarihi eski bina Kızılay’a kiralandı. Bu tarihi binada Plazma Bağış Merkezi kurulacak. Aynı zamanda Türk Kızılay Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi olarak da hizmet verecek binanın protokolüyle ilgili törende konuşan Kızılay Genel Sekreteri Saygılı, “Ülkemiz, plazma ürünleri konusunda halen tamamen yurt dışına bağımlı durumdadır. Ülkemizin bu alandaki dışa bağımlılığını sonlandırmak ve yerli üretim kapasitesini oluşturmak amacıyla Plazma Fraksinasyon Projesi başlatılmıştır. Bu proje için Adana’nın seçilmesi bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır” dedi.
BAYRAM: İNSANLIĞA HİZMET EDECEK
ATO Başkanı Yücel Bayram ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tarih kokan konağımızı Kızılay’a vermekten gurur duyuyoruz. Bugüne kadar birçok sosyal projede yer aldık. İnsanlığa faydalı olan her hizmette ATO olarak yer almayı sürdüreceğiz. Adana, ülke genelinde kurulacak olan Plazma Bağış Merkezleri için rol model olup öncülük yapacaktır. Hizmet binamızı kiraya verirken Kızılay ile kararlaştırdığımız konulardan biri de, binamızın tarihi dokusuna ve dış cephesine müdahale edilmemesi hususu olmuştur” dedi. Daha sonra Saygılı ile Bayram arasında protokol imzalandı.
ADANA
11 dakika önceADANA
16 dakika önceADANA
30 dakika önceADANA
34 dakika önceADANA
1 saat önceADANA
18 saat önceADANA
1 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.