Eczacılar ortak kurum kültürünü sahiplendiler

Eczacılar ortak kurum kültürünü sahiplendiler

ABONE OL
25 Ağustos 2025 14:05
Eczacılar ortak kurum kültürünü sahiplendiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlığı’nın standartlarını baz almak koşulu ile Seyhan Devlet Hastanesi’nde görev yapan eczacıların ortak kurum kültürüne sahip olmalarını sağlamak amacıyla ilaç yönetiminin yataklı ve hastanenin tüm birimlerinde ilaç tedariki ve kontrolü, stok, reçete sonrası onayı ile dağıtımı ile hastanedeki ilaç verimliliğini artırma konusunda bir dizi çalışma başlattı.

BAŞHEKİM ÇİĞDEM ERHAN: SAĞLIK BAKANLIĞI’NI BAZ ALDIK

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Çiğdem Erhan, yapılan çalışmanın tüm hastanelere örnek olmasını hedeflediklerini belirtip “Sağlık tesisinde ilacın dahil olduğu her alanda yetkili ve sorumlu olan eczacıların yataklı birimlerde hem çalışan hem de hasta güvenliğini artırma adına Sağlık Bakanlığının standartları baz alınarak bu çalışma yapılmıştır. Eczacıların sadece tedarik, stok ve dağıtım süreçlerinde değil klinik süreçlerde de aktif katılımı amaçlanmış olup kalite, ölçme ve değerlendirme süreçlerinde hastane içerisinde tüm eczacıların ortak bir kurum kültürüne sahip olmaları istenmiştir.” ifadelerini kullandı.

ECZACI COŞKUN: DOĞRU YÖNTEMLERLE İLAÇ KULLANIMINI TEMİN EDİYORUZ

Seyhan Devlet Hastanesi’nde 21 eczacı görev yapıyor. 21 eczacının 20’si hastane bünyesinde, bir eczacı ise Kamu Hastaneleri Birliği’nde görev alıyor. Proje hakkında kamuoyuna ayrıntılı bilgileri aktaran Seyhan Devlet Hastanesi Eczacısı Sibel Coşkun, ‘İlaç yönetiminden sorumlu olan eczacılar yataklı birimlerde ve diğer birimlerde bu görevi üstlendiler. Eczacıların asıl sorumluluğu ilaç tedariki, stok, reçete sonrası onayı ile dağıtımıdır. Biz hastanemizdeki eczacılar olarak yataklı tedavi yöntemine aktif olarak katılmak istedik. İlaç hazırlama alanları, acil müdahale araç, soğuk zincir, atık kutuları gibi alanlar ile tüm servisleri ziyaret ederek eksiklikleri belirledik. İlaç israfının da böylelikle önüne geçip, doğru yöntemlerle ilaç kullanımını hastane ve personel anlamında geliştirmek istedik.’ dedi.

Bu uygulama ile yoğun bakımlarda tehlikeli ilaçlar konusunda bilinçlendirmede yüzde 85 olan başarı oranını yüzde 100’lere, servislerde yüzde 65 olan oranı ise yüzde 95’lere kadar yükselttiklerinin altını çizen Ecz. Sibel Coşkun, ‘Böylelikle ilaç güvenliği, hasta ve çalışan güvenliğini de tesis etmeyi hedefledik. Eczacılar olarak bizlerin sağlığın bir parçası olarak daha verimli çalışmasının hedeflendiği bu çalışmada bizlere gerekli desteği sağlayan Başhekim Sayın Uzman Doktor Çiğdem Erhan hanıma da teşekkür ediyoruz.’ sözleriyle konuyu özetledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
escort ankara - Türk Porno - Ankara Escort Ankara escort, eskort, escort bayan Ankara Escort Bayan arkadaş bulmak istediğiniz ve ihtiyacınız olduğu her zaman Ankara Escort Sitesi.