Adana’nın Kozan ilçesindeki mezarlığın kapasite olarak dolmasından kaynaklı olarak cenazeler daha önce defin edilen akrabalarının üzerlerine konuluyor. Cenazeler üst üste konulurken görev ve sorumluluklarını hatırlamayan yetkililer ise bu konuda harekete geçmedikleri gibi, her platformda sadece konuşarak görevlerini yapıyorlar. Yetkililerin bu hareketini ise yurttaşlar artık ‘Mezarlığın üzerine kaçak kat yaparak çıkıyoruz!’ sözleriyle adeta tiye almaya başladılar.

MEZARLIK YAPILDI AMA TOKİ’YE DEVREDİLİYOR
100 yılı aşan süredir kullanılan Kozan Mezarlığı’nın kapasitesinin dolması nedeniyle önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçenin Memiköy mevkiinde bir alanda mezarlık yeri tahsis ederek inşaatına başladı. Sözlü döneminde başlayan mezarlık çalışmasını Başkan Zeydan Karalar tamamladı. Lakin mezarlık alanının kayalıklardan oluşması nedeniyle Kozan halkı buraya cenazelerini defin etmediler. Atıl duruma düşen yeni inşa edilen mezarlık, belediye tarafından TOKİ idaresine devredildi.
BÜYÜKŞEHİR İLE KOZAN BELEDİYESİ ANLAŞAMD
Mezarlık yerinin uygun olmadığı tartışması ve defin işlemlerinin gerçekleşmemesinin ışığında Kozan halkı cenazelerini mecburiyetten mevcut ailelerinin bulunduğu mezarlığa defin etmeyi sürdürdüler. Bu arada Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, ilçenin Kadirli Yolu üzerindeki Mahmutlu Mahallesi’nde bir alanda mezarlık alanı oluşturmak için harekete geçti. Lakin Kozan Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile yeni bulunan arazinin bir kısmında konut yapımı konusunda anlaşmazlığa düştüler. Başlanılan hamle böylelikle yarıda kaldı.
BİR MASAYA OTURUP SORUNU ÇÖZÜN BEKLENTİSİ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güngör Geçer, Kozan Mezarlığı sorununu çözmek adına harekete geçtiklerini ve mevcut mezarlığın yanında yer alan bir arazinin kamulaştırılarak bedelinin ödenip mezarlık alanına dahil edilmesi için çalıştıklarını beyan etti. Lakin ne Kozan Mezarlığı’na cenaze defin edilmesi olayı sonlandı. Ne de yeni arazinin kamulaştırılarak mezarlık alanına dahil edilip bu sorunun ortadan kalkması çalışması gerçekleşmiş oldu. Kentin Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Güngör Geçer ve Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı Beylerin bir masa etrafında toplanarak aciliyet gerektiren bu sorunu çözme adına harekete geçmeleri Kozanlılar tarafından talep ediliyor.
ADANA
21 saat önceADANA
2 gün önceADANA
2 gün önceADANA
2 gün önceADANA
2 gün önceADANA
2 gün önceADANA
3 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.