Limon rekora duymuyor

Limon rekora duymuyor

ABONE OL
9 Ağustos 2025 07:57
Limon rekora duymuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi2025 Temmuz ayı market fiyatları açıklandı ve yine manav reyonları ekonominin nabzını tuttu. Market Endeksi, 5 il, 8 market, 368 ürün ve 47 ürün grubuyla Türkiye’nin gündelik harcama alışkanlıklarını mercek altına alıyor. Ve bu ayın manşeti çok net: Limon yüzde 36,93’lük artışla zirvede!

Bu rakam yalnızca bir mutfak malzemesinin fiyatı değil; aynı zamanda ekonomik davranışlarımızın, tarım zincirimizin ve market stratejilerimizin yansıması. Limonun fiyatı uçarken, bir zamanların sofradan eksik olmayan ürünleri -örneğin patates- yüzde 33,5 düşüşle listenin dibini gördü.

Temmuz ayında genel fiyat artışı yüzde 1,63. Haziran ayındaki yüzde 4,20’ye kıyasla bu düşüş “iyimser” olarak yorumlansa da, bu durum fiyatların gerilediği anlamına gelmiyor. Yalnızca, zamların hızı yavaşladı. Bir anlamda frene basılmış ama gaza basmaya devam ediliyor.

Market bazlı değişimlerde dikkat çeken bir başka tablo var. Carrefour %12,33’lük fiyat artışıyla açık ara “en çok zam yapan” market olurken, BİM %4,62’lik düşüşle fiyatları en fazla gerileyen zincir olmuş. Bu tür karşılaştırmalar, aslında tüketicinin alışveriş rotasını belirlemesi açısından önemli. Fiyatlar sabit değil, pazar dinamik ve tüketici daha dikkatli.

Bu yazın limon tadı, ne yazık ki ferahlatmıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
escort ankara - Türk Porno - Ankara Escort Ankara escort, eskort, escort bayan Ankara Escort Bayan arkadaş bulmak istediğiniz ve ihtiyacınız olduğu her zaman Ankara Escort Sitesi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.