Millî Eğitim Bakanlığı tarafından özel okullara yönelik yürütülen denetimler sonunda “mevzuata aykırı durumlar tespit edilen” 21 okulun ruhsatı iptal edildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada özel okullara yönelik denetimlerin devam ettiği belirtilerek, mevzuata aykırı durumlar hakkında Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun ilgili maddelerinde yer alan hükümler doğrultusunda işlem yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, denetimlere ilişkin şu bilgilere yer verildi:
“Başta hayalet öğrenci, devam-devamsızlıkların düzenli takip edilmemesi, Bakanlıkça onaylı ders kitabının kullanılmaması, okul ücretlerinde mevzuata uygun davranılmaması, ruhsatta yer alan isim dışında farklı isimlerin tabelalarda kullanılması, izinsiz program kullanımı, yabancı ülke ve millet adlarına kurum tabelalarında veya ilan-reklamlarında yer verilmesi gibi durumlar yakın takibe alındı. Bu doğrultuda usulsüzlükler tespit edilen okullar hakkında idari işlem başlatıldı.
Bu kapsamdaki bazı incelemeler ve soruşturmalar, ruhsat iptaliyle sonuçlandı. Daha önce usulsüzlükler nedeniyle 12 özel okulun çalışma ruhsatı iptal edilmişti, son denetimler doğrultusunda 9 okulun daha çalışma izni iptal edildi. Böylece mayıs ayından bu yana toplam 21 okulun ruhsatı iptal edilmiş oldu.
Fahiş fiyatla mücadele başta olmak üzere, ders kitaplarının kullanımı, kurum isimlerinin mevzuata uygunluğu, hayalet sınıf uygulamaları gibi hususların yanı sıra kurum tabelalarında farklı isim kullanan veya sosyal medyada yanıltıcı ilan ve reklamlarla velileri zarara uğratan kurumlara yönelik yürütülen sıkı takipler devam edecek.”
ADANA
Az önceADANA
Az önceADANA
2 gün önceADANA
3 gün önceADANA
3 gün önceGÜNDEM
4 gün önceADANA
4 gün önce