Kozan İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, ilçede bulunan bitkisel üretim alanlarında daha önce ekimini yapılan sertifikalı fidan kontrolleri, Akdeniz meyvesine yönelik tuzak kontrolleri, Akdeniz meyve sineği istasyonlarımızda sinek popülasyonu takibi ve bitkisel üretimde görülen hastalık ve zararlılara ilişkin saha incelemelerini titizlikle gerçekleştiriyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Kozan İlçe Tarım Müdürü Mutlu Karataş özetle şunları söyledi. “Yürütülen çalışmalar, üretim kalitesinin artırılması, zararlı yoğunluğunun azaltılması ve çiftçilerimizin sağlıklı üretim yapmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Sertifikalı fidanların gelişim durumu ve dikim uygunluğu kontrol edildi. Akdeniz meyve sineği istasyonlarında sinek popülasyonu düzenli olarak takip edildi. Kurulan tuzaklarda zararlı yoğunluğu ölçülerek etkinlik değerlendirmesi yapıldı. Bitkisel üretim alanlarında hastalık ve zararlı tespitine yönelik detaylı incelemeler gerçekleştirildi. Üreticilere teknik bilgilendirme ve gerekli yönlendirmeler yapıldı. Risk görülen bölgelerde ek izleme çalışmaları planlandı.”
ADANA
Az önceADANA
Az önceGÜNDEM
17 saat önceADANA
19 saat önceADANA
21 saat önceADANA
2 gün önceADANA
2 gün önce
1
Adana’da “Finansmana Erişim ve Alternatif Kaynaklar” toplantısı
9103 kez okundu
2
Barut: Vergide adalet ve eşitlik istiyoruz
6199 kez okundu
3
Barut: “Zarar gerçek destek sözde”
3826 kez okundu
4
Barut: Tarım ürünleri yandı!
3441 kez okundu
5
Tarımsal sulamada üreticiye bilgi aktarımı
3151 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.