Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde yaşandığını belirttiği sorunlara dikkat çekerek, başhekimlik önünde yaptığı açıklamada acil ve kalıcı çözüm çağrısında bulundu. Nennioğlu, taleplerin karşılanmaması halinde 15 günde bir düzenli eylem yapacaklarını kamuoyuna ilan etti.
Balcalı Hastanesi’nde görev yapan hekim, hemşire ve sağlık çalışanlarının uzun süredir mali ve sosyal haklarından mahrum bırakıldığını savunan Nennioğlu, özellikle performans ödemeleri ve mesai ücretleri konusunda ciddi mağduriyet yaşandığını ifade etti.
“Performans Ödemeleri Aylardır Yapılmıyor”
Açıklamada, Kasım ayından bu yana personelin performans ödeneklerinin yatırılmadığı, daha önce söz verilen 5 bin TL’lik parapuan ödemesinden vazgeçildiği iddia edildi. Resmi tatillerde ve fazla mesailerde ücret ödenmediğini dile getiren Nennioğlu, fazla mesai karşılığı verilen izinlerin bire bir kullandırılmasının hakkaniyete aykırı olduğunu belirtti.
Yoğun bakım, ameliyathane ve acil servis gibi yüksek riskli birimlerde tutulan nöbetler için artırımlı izin uygulanması gerektiğini vurgulayan Nennioğlu, bazı birimlere ödeme yapılırken diğer çalışanların bu haktan yararlandırılmadığını, bunun da kurum içinde eşitsizlik oluşturduğunu savundu.
“Çalışma Koşulları da En Az Mali Haklar Kadar Sorunlu”
Nennioğlu, hastanedeki fiziki ve sosyal koşullara ilişkin sorunların da çalışanları zorladığını belirterek yemekhanenin hastaneye uzak olması nedeniyle özellikle akşam saatlerinde personelin hastaları bırakamadığı için yemek yiyemediğini ifade etti. Sabah kahvaltısı verilmediğini, yemeklerin hijyen ve kalite açısından yetersiz olduğunu öne süren Nennioğlu, Feyyaz Etiz Onkoloji Binası’nda yemekhane kapatıldıktan sonra çalışanların nöbet sırasında yemek hizmetine erişemediğini söyledi.
Hâlen kullanılan tabldot sisteminin hijyen açısından sorunlu olduğunu iddia eden Nennioğlu, birçok sağlık çalışanının kahvaltısını evinden getirmek zorunda kaldığını kaydetti.
“Üniversite Çalışanları Üvey Evlat Değildir”
Sağlık-Sen’in yetkili olduğu bazı üniversite ve Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışanların nöbet ücreti alabildiğini belirten Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi çalışanlarının ise bu ödemelerden yararlanamadığını dile getirdi. Bayram günlerinde tutulan nöbetlerin dahi karşılığının verilmediğini ifade eden Nennioğlu, “Üniversite çalışanları üvey evlat değildir” dedi.
15 Günlük Süre Verildi
Sorunların çözülmemesi halinde eylem sürecini sürdüreceklerini açıklayan Nennioğlu, “Taleplerimiz karşılanmazsa 15 gün sonra yeniden eylem yapacağız. Sesimiz duyulana ve haklarımız teslim edilene kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.
Sağlık-Sen olarak önceliklerinin sağlık çalışanlarının hak ve menfaatleri olduğunu vurgulayan Nennioğlu, tüm sorunların çözümü için diyaloga hazır olduklarını belirtti.
ADANA
3 gün önceADANA
5 gün önceADANA
5 gün önceADANA
5 gün önceADANA
5 gün önceADANA
5 gün önceEKONOMİ
5 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.