Adana Demirspor’un deplasmanda Ankara Keçiörengücü karşısında aldığı 7-0’lık ağır mağlubiyet, skoru itibarıyla taraftarları üzerken; mavi-lacivertli ekibin genç oyuncularının sahaya koyduğu mücadele geleceğe dair umut verdi.
Karşılaşmanın başından itibaren oyun disiplininden kopmamaya çalışan genç isimler Ali Fidan ve Toprak Bayar, özellikle fizik gücün ön plana çıktığı anlarda rakip oyuncularla girdikleri ikili mücadelelerde gösterdikleri dirençle dikkat çekti. Maçın genelinde Keçiörengücü’nün baskılı oyunu etkili olurken, Adana temsilcisinin gençleri mücadeleden vazgeçmeyen görüntüleriyle sporseverlerin takdirini kazandı.
Yoğun tempoda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında sahada kalan Toprak Bayar, ikinci yarının başında yerini bir diğer genç oyuncu Aykut Sarıkaya’ya bıraktı. Teknik heyetin bu değişikliği, genç oyunculara tecrübe kazandırma hamlesi olarak değerlendirilirken, Bayar’ın ilk yarıdaki istekli futbolu olumlu not aldı.
Mücadelede 90 dakika boyunca sahada kalan Ali Fidan ise maçın en dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Skora rağmen oyundan düşmeyen, pres gücünü son ana kadar sürdüren genç oyuncu, hem savunmada hem de hücum geçişlerinde sorumluluk almaktan kaçınmadı.
Her ne kadar skor tabelası Adana Demirspor adına ağır bir yenilgiyi gösterse de, kulübün altyapısından yetişen bu genç oyuncuların ortaya koyduğu mücadele, takımın geleceği adına önemli bir kazanım olarak yorumlandı. Spor kamuoyu, özellikle bu tür zorlu karşılaşmalarda sahne alan gençlerin gelişiminin, kulübün uzun vadeli başarısı için kritik olduğuna dikkat çekiyor.
Teknik heyetin önümüzdeki haftalarda da genç oyunculara daha fazla süre vermesi beklenirken, Ali Fidan ve Toprak Bayar’ın performansı Adana Demirspor taraftarına moral veren nadir gelişmelerden biri oldu.
**
Bozkurt: Çalışarak toparlanacağız
Ç.BARIŞ – Adana Demirspor Teknik Direktörü Hilmi Bozkurt, alınan farklı mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada takımın ciddi eksikleri olduğunu vurguladı.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bozkurt, rakip Ankara Keçiörengücü’nü tebrik ederek sözlerine başladı. Son haftaların en hatalı oyunlarından birini oynadıklarını ifade eden Bozkurt, “6-7 haftadır bireysel hataların en yoğun olduğu maçı yaşadık. Bayram öncesi taraftarımıza iyi bir futbol izletmek isterdik ancak bunu başaramadık” dedi.
Takımın gelişime açık olduğunu belirten genç teknik adam, oyuncularına sürekli daha fazla çalışmaları gerektiğini söylediğini dile getirerek, “Sporcularımıza hep söylüyorum, çalışacak çok işimiz var. Bu sorunların üstesinden ancak daha fazla çalışarak gelebiliriz. Onların gayretiyle toparlanacağız” ifadelerini kullandı.
Bozkurt, yaşanan olumsuz tabloya rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Çalışmaya devam edeceğiz, başka bir yolumuz yok” diyerek sözlerini tamamladı.
**
FIFA, Adana Demirspor’un 6 puanını daha sildi
Ç.BARIŞ – Uluslararası futbolun çatı kuruluşu FIFA, Adana Demirspor hakkında yeni bir yaptırım kararı aldı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada, FIFA Disiplin Komitesi’nin kararı doğrultusunda Adana temsilcisine 1 dosya kapsamında 6 puan silme cezası uygulandığı bildirildi.
Açıklamada, “FIFA Disiplin Komitesi tarafından Adana Demirspor Kulübü’ne toplam 1 dosyadan 6 puan tenzili cezası uygulanmıştır. Kamuoyuna duyurulur.” ifadelerine yer verildi.
Bu son kararla birlikte mavi-lacivertli ekibin, bu sezon FIFA Disiplin Komitesi tarafından aldığı toplam puan silme cezası 60’a yükseldi.
Yaşanan ağır puan kayıpları sonrası Adana Demirspor, ligde -57 puanla son sırada bulunuyor.
Gelişmelerin kulübün ligdeki geleceği açısından nasıl sonuçlar doğuracağı ise merak konusu.
ADANA
Az önceADANA
Az önceADANA
Az önceADANA
Az önceADANA
Az önceADANA
14 saat önceADANA
22 saat önce