Adana’da yazarlık yaparak edebiyata önemli katkılarda bulunan isimlerin bir araya gelmesi ile oluşturulan Adana Şair ve Yazarlar Platformu, şehrin önemli eksikliği olarak göze çarpan ‘edebiyatı yaşatmak adına’ önemli projelere imza atıyor.
Adana Şair ve Yazarlar Platformu Başkanlığı görevini üstlenen ve ‘Turuncu adam’ olarak bilinen Mahmut Reyhanioğlu ve arkadaşlarının oluşumu ile yola çıkan platform, kısa zamanda Adana ve ilçeleri ile bölgenin tüm edebiyatçılarını bir araya getirerek eserlerinin tanıtımını, yeni eserler oluşturmaları adına destek verilmesini ve bölgenin sesini tüm Türkiye’ye duyurma adına aktiviteler düzenlemeyi hedef olarak belirleyip bunları da hayata geçirmeye başladı.
Gazetemizi ziyaret eden Adana Şair ve Yazarlar Platformu Başkanı Mahmut Reyhanioğlu ve Yazarlar Muzaffer Özen, Yaşar Erkmen, Bünyamin Deniz ve Remzi Yıldırım, yerel basının edebiyatçılara verdikleri ve bundan sonra da verecek oldukları desteklerin önemine değinip ‘Adana yüzlerce edebiyatçısı ile Türkiye edebiyatına damga vuran eserlerin sahibi olan üstatları bağrından çıkarmıştır. 14 Şubat tarihinde önemli edebiyatçılarımızın katılımı ile geniş bir etkinlik düzenliyoruz. Biz kesinlikle dernekleşmedik. Dernekçilik faaliyetinin dışında platform olarak daha verimli hizmetler vereceğimize inanıyoruz’ dediler.
TÜYAP 18. Kitap Fuarına Adana da olan tüm yazarlara teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen platform üyeleri, ‘Biz diyerek yola çıktık. Hiçbir zaman ben denilmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk hep biz diye hitap ettiği için bizlerde biz diye yola çıktık. Bakanlar kurulundan hiç teşekkür almamıştık. Kültür Bakanlığı aradılar yaptığımız etkinlikler için teşekkür edildi bunun için sevinçliyiz.” Cümleleri ile doğru yolda ilerlediklerinin altını çizdiler.
Başkan Reyhanioğlu, platformun yönetiminde yer alan yönetim kurulunun Muzaffer Özen, Özge Öztürk Pamuk, Yaşar Erkmen, Nazan Arabacı Balcı’dan oluştuğunu, yürütme kurulunda ise Bünyamin Kıraç, Sedat Memili, Koray Diker ve Serdar Tok’un yer aldıklarını ifade etti. Platformun dış ilişkilerine Halil Kırık, Aytül Uzan, Aysel Aksoy, Rabia Semra Yücel’in bakacağı, Basın ve Haberleşmenin ise Remzi Yıldırım ile Başer Şeker’e emanet edildiği ifade edildi.

Sevi.der/gi gazetesi yayınladılar
Ç. BARIŞ- Platformun bünyesinde yer alan ve Adana’da edebiyat dünyasına önemli katkıları olan isimlerin eserlerinden oluşan Sevi.der/gi isimli yayın organı ilk sayısını yayınlayarak yayın hayatına merhaba dedi.
Yayın organında Bilge Kargı, Çetin Derdiyok, Ecdet Güvel, Özcan Uğur, Duygu Mumcu, Yaşar Erkmen, Devrim Ak, Zümral Cengiz, Ümmühan Güllü, Ecrin Ada Arı, Sümeyya Temel, Ahmet Rifat İlhan, Güneş Sedat Altun, Simge Bektaş, Havin Elizon Yapa, Kader Yılmaz, Furkan Farsak, Sami Paşazade Sezai, Bedri Aydoğan, Ahmet Haşim dörtlükleri, Mehmet Uslu, İlhan Gerimterli, Veli Çelikta, Ramazan Çakıroğlu, Selda Nisanoğlu ve Mete Çukurova’nın eserler yer aldı.

dav
Remzi Yıldırım’dan ‘Hayatın Şardkısı’ eseri
Ç. BARIŞ- Gazeteci ve Yazar Remzi Yıldırım, ‘Hayatın Şarkısı’ ismini verdiği eserini yayınlayarak okuyucularıyla buluştu. Mahlas Yayınlarından çıkan kitapta, hayatın bir şarkı olup kimi zaman hüzünle kimi zaman neşeyle söylendiğine vurgu yapılarak hayata dair önemli bilgileri yazım dünyasına kazandırıldı.
Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Remzi Yıldırım, ‘Bu kitap, Adana’nın sessiz gecelerinden, yemyeşil parklarından ve kalbimize kazınan türkülerin derinliğinden ilhamla yazıldı. Her yaprak dökümünde, her dalga sesinde, hayatın bize fısıldadığı bir hikaye vardır. Hayatın Şarkısı, işte bu küçük anların büyük anlamlarını yakalamak isteyenler için yazıldı’ dedi.
ADANA
Az önceADANA
Az önceADANA
12 saat önceADANA
22 saat önceADANA
2 gün önceGÜNDEM
2 gün önceADANA
2 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.