Her yıl Geleneksel olarak düzenlenen 540’ıncı Kızıldağ Karakucak Güreşleri 10 Ağustos 2025 Pazar günü yapılacak. Karaisalı Belediyesi ev sahipliğinde, Sarıçam Belediyesi ana sponsorluğu ile gerçekleştirilecek olan Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ne başkanlar Bekir Şimşek ve Bilal Uludağ ile MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı güreş severleri davet etti.
Varda Köprüsü’nde Belediyeye ait Kafede düzenlenen basın toplantısında konuşan Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, bu yıl 540’ıncısını düzenlemenin onurunu yaşadıkları geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ni 10 Ağustos Pazar günü her yıl olduğu gibi Kızıldağ Yaylası’nda gerçekleştireceklerini söyledi. Bekir Şimşek “Türkiye’nin en büyük karakucak güreş organizasyonlarından biri haline gelen Kızıldağ Karakucak Güreşleri; minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek” dedi.
Başkan Bekir Şimşek, Güreşlerin bu yıl İran, Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan ve Özbekistan gibi kardeş ve komşu ülkelerden takımların katılımıyla uluslararası boyut kazandığına dikkat çekerek, “Bu takımlarda Avrupa ve Dünya dereceli yabancı sporcularda yer alıyor. Ülkemizden de birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonu güreşçiler var. Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonlarında ülkemizi başarıyla temsil etmiş Rıza Yıldırım, Fatih Yaşarlı, Ali Bönceoğlu, Hamza Alaca, Enes Bandırma, Adil Mısırcı, Mehmet Çelebi ve memleketimizin evladı Türkiye Şampiyonu Bekir Talip Öveç yer alacak.” diye konuştu.
TOPLAM PARA ÖDÜLÜ 852 BİN LİRA. KİSBET HEDİYE
Bekir Şimşek, güreşlere 800’ün üzerinde güreşçinin katılacağını, bu büyük organizasyonda dağıtılacak toplam para ödülünün 852 bin lira olacağını, başpehlivanlık ödülünün ise 80 bin TL olarak belirlendiğini ifade ederken şöyle konuştu:
“Güreşlerde dereceye giren pehlivanlarımıza Karaisalı Belediyemiz ve Sarıçam Belediyemiz kispet hediye edecektir. Belediyemizin ev sahipliğinde yapılacak güreşlere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın destekleriyle Sarıçam Belediyemiz sponsorluğunda, Güreş Federasyonumuzun himayelerinde ve Cumhur İttifakında olan Belediyelerimiz Pozantı ve Kozan’ından katkılarıyla bu büyük organizasyonu gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşıyoruz.”
KIRAÇ VE YEREL SANATÇILARLA ŞENLİK OLACAK
Başkan Şimşek, etkinliklerin sadece güreşlerle sınırlı olmayacağını da belirtirken, “8 Ağustos Cuma günü. Kızıldağ Yaylası Merkez Camii’nde bu yıl 2.’sini gerçekleştireceğimiz Sıçramaz Hoca Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ile manevi bir buluşma, 9 Ağustos Cumartesi günü, Aytaç Durak Spor Tesislerinde off-road, ATV, motokros ve yamaç paraşütü gösterileri ile adrenalin dolu bir gün yaşayacağız. Aynı akşam Kızıldağ Yaylası Lahanalık mevkiinde, sevilen sanatçılarımız Ankaralı Ayşe, Ünlü sanatçımız Kıraç ve yerel sanatçılarımız halk konseri verecekler. Ayrıca, 2019’dan bu yana uygulanmayan Altın Kemer uygulamasını geçen yıl biz yeniden başlatmıştık. Artık, üst üste 3 yıl başpehlivan olan pehlivanımız, altın kemerin daimî sahibi olacak. Kızıldağ sadece bir güreş meydanı değil; kültürün, kardeşliğin ve birlik ruhunun vücut bulduğu bir yerdir. Tüm halkımızı, bu büyük coşkuya ortak olmaya davet ediyorum.”
Sarıçam Belediye Başkanı ve geçen yıl Güreş Ağası seçilen Başkan Bilal Uludağ ise. Karakucak Güreşleri kültürünü yaşatmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, bu yılki güreşlerin centilmence geçmesini diledi.
Toplantıda hazır bulunan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana İl Spor Hizmetleri Müdürü Caner Taymış, Türkiye Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Osman Kurdak, uzun yıllardır gerçekleştirilen ata sporu Karakucak güreşlerine tüm Adanalıları davet etti.
ADANA
Az önceADANA
5 saat önceADANA
7 saat önceGÜNDEM
1 gün önceADANA
1 gün önceADANA
2 gün önceADANA
4 gün önce