Su zammı eli kulağında

Su zammı eli kulağında

ABONE OL
12 Aralık 2025 08:16
Su zammı eli kulağında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan meclisi, su fiyatlarına zam yapılması konusunu masaya yatırdı. CHP adına söz alan Meclis Üyesi Cafer Boyraz, Adana’daki su fiyatlarının Türkiye genelindeki illere göre 14.sırada yer aldığını belirtip ‘Adana’daki su fiyatı ortalama 37 lira 86 kuruştur. Bunun 26 lira 66 kuruşu içme suyu, 11 lira 20 kuruşu ise atık su bedelidir’ dedi.
2025’TE 2 KEZ SU FİYATLARINA ZAM YAPILDI
Cafer Boyraz’ın, Adana’da su fiyatlarına son olarak 1 Şubat 2025 tarihinde zam yapıldığını içeren konuşmasına müdahil olan AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Gurup Başkanvekili Abdullah Avcı, ‘Büyükşehir olarak sadece 1 Şubat’ta zam yapılmadı. Mayıs ayında da yüzde 18 oranında zam yapıldı. Yani bir yılda toplam yüzde 33 zam yapıldı. İkinci yapılan yüzde 18’lik zam, ilk zammın ardından yapıldığı için kümülatif olarak zam oranı yüzde 40’ın üzerine çıkar’ dedi. Avcı’nın bu müdahalesine CHP’li Cafer Boyraz, ‘Ona da bakarız. Öğreniniz’ diyerek yanıt vermiş oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin yılbaşından önce maliyetlerin artışını gerekçe göstererek su fiyatlarına zam yapması bekleniliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.