Yüksek enflasyon evlenmek isteyen çiftlerle birlikte düğün salonu işletmecilerini de vurdu. Yaşam koşullarının ağırlaşması evlilik kararı almayı düşünen çiftleri kara kara düşündürdü.
Düğün organizasyonları, gelinlik ve damatlık ücretleri, takı maliyetleri, düğün salonu fiyatları gibi evlilik sürecindeki masraflar enflasyon nedeniyle bir hayli arttı. Bu masraflar yuva kurmak isteyen çiftlerin geri adım attırdı ve düğün törenleri ileri bir tarihe yani ekonomik şartlar düzelinceye kadar ötelendi.
Düğünlerin ötelenmesinde kredi kartına taksit imkânının kaldırılması da önemli bir etkendi. Bu yıl 600 bin çiftin evlenmesi hesaplanmıştı. Ancak ekonomik koşullardan dolayı bu sayı 500 binli rakamlarda kaldı. Yani evlenen çift sayısı yüzde 15 dolaylarında azaldı.
Bu durum ister istemez 30’a yakın sektörü olumsuz yönde etkiledi. Bu sektörlerin başında mobilya, beyaz eşya, züccaciye, ev tekstili, dekorasyon, düğün salonları, fotoğrafçılar, kuaförler, çiçekçiler gibi sektörler zarar gördü. Bu durum ekonomide de daralmaya yol açtı. İstihdam azaldı, sonucunda işsizlik arttı.
Düğün sektörü temsilcileri ve evlenecek çiftler kredi kartına konulan taksit sınırlandırılmasının kaldırılmasını istiyor. Bu durum sadece evlenmek üzere olan çiftler için değil toplumun her kesimi için olumlu olur.