Türk futbolunun önemli isimlerinden olan Hasan Vezir Fenerbahçe-Galatasaray arasında bir dönem tarihe geçen transfere imza atmıştı. Attığı gollerle dikkatleri üzerine toplayan Hasan Vezir 1994-95 sezonunda Adanaspor takımında forma giymişti. Ancak, kardeşi Muharrem Vezir’de aynı dönemde Turuncu-Beyazlı ekibe transfer olmuştu, ama o savunmanın göbeğinde oynuyordu. Abisi golleri sıralarken, kardeşi Muharrem ise savunmada rakip golleri engelliyordu. O dönemin iyi bir kadrosuna sahip olan Turuncu-Beyazlı takım sezon sonunda istenilen hedefe ise ulaşamamıştı. Fakat, her zaman olduğu gibi kadroda yine iki Adanalı oyuncu Cengiz Arık ve Adnan Avcı’da bulunuyordu.
Adanaspor ilk eşya piyangosunu 1967-68 sezonunda düzenlemişti
1954 yılında kurulan Adanaspor’un ilk renkleri mavi-sarı olmuştu. 1966 yılında ise üç amatör kulübün Adanaspor çatısı altında birleşilmesiyle renkler sarı-lacivert olmuştu. Dönemin Belediye Başkanı Zahit Akdağ ise Adanaspor kulübü başkanlığına seçilmişti. 1967-68 sezonunda ise ilk kez bir eşya piyangosu düzenlendi ve halka sunuldu. Başkan Zahit Akdağ ile futbol takımının fotoğrafı bulunan piyango biletinin çekiliş tarihi ise Zafer Bayramı olan 30 Ağustos tarihinde yapılmıştı. O dönemde takımın kalesini ise Erden Arat korumaktaydı. Adanaspor’un penaltı kralı olan ve geçtiğimiz aylarda vefat eden Yalçın’da bu takımın değişmez ismiydi. Ama, Adanaspor kulübü genel kurulunda bir karar alınarak kentin simgeleri olan narenciyenin turuncusu ve pamuğun beyazı 1968-69 sezonundan itibaren kullanılmaya başlandı.
Eskiden stadyumda iğne atsan yere düşmezdi
Adanaspor’un 1970’li yıllarında Miliç, Velkoviç gibi isimler forma giyerdi. Zaten takımın diğer oyuncuları da müthişti. Kaptan Necip, Ali Osman Renklibay, Erdinç, Kamyon Behçet, Erdinç, Güngör, Pele Selahattin, Naci Tolon, daha sonra Beşiktaş takımına transfer olacak Reşit Kaynak, Faruk Karadoğan gibi isimleri unutmak mümkün mü? İşte böylesine Türk futbolunda fırtınalar estiren bu kadroyu da Adanalılar izlemek için sabah saatlerinden itibaren kuyruğa girerlerdi. Fotoğrafta görüldüğü gibi Adanaspor maç öncesinde bu pozu verirken arka planda stadyum tribünlerinin ful olduğu görülmekte.Ayrıca reklam tabelaların bolluğu da gözlenmektedir.
Taraftar, yönetim ve futbolcu birlikteliği başarıyı getiriyordu
Uzan ailesinin Adanaspor kulübünün futbol şubesini almasıyla birlikte müthiş bir yapılanma olmuştu. Yönetim, futbolcu ve taraftar birlikteliği her zaman kendini hissettirmiş, başarılar da arka arkaya gelmişti. Öncelikle spor bakanlığından 5 Ocak Stadı’nı 49 yıllığına kiralayan Turuncu-Beyazlı yönetim 3 aylık geceli gündüzlü çalışma sonrasında hem zemini, hem tribünleri çağdaş bir konuma getirmişti. Hatta Adanaspor’un süper ligde Fenerbahçe ile yapacağı maç öncesinde stadyum hazır hale gelmişti. İşte başarılı döneme ait bir fotoğraf. Başkan Çağdaş Ergin, sol bölümde takım kaptanı Türk futbolunun beyefendisi Oğuz Çetin,Hayati, sağ tarafta ise Fuat Buruk ve Trabzonspor’dan gelen Hamdi Aslan. Arka bölümde ise Adanaspor Taraftarlar Derneği yöneticileri görülüyor.
Salon Sporlarında olan Adanaspor Vali İlhan Atış’ı ziyaret ederken
Adanaspor’un futbol şubesinin Uzan ailesine geçişinden sonra kulüp A.Ş olarak Türkiye Futbol Federasyonunda tescillendi. Bu arada Sular Yolu’nda bulunan Adanaspor Kulübü ise salon sporlarına yöneldi. Başkan Tevriz Dura döneminde özellikle Basketbol ve Voleybol sporuna önemli yatırımlar yapıldı ama yeteri destek gelmediğinden dolayı bu branşlarda aksamalar yaşandı. İşte o dönem salon sporlarında hem erkek, hem kadın takımları olan Adanaspor Kulübü Başkanı Tevriz Dura ile sporcular Vali İlhan Atış’a nezaket ziyareti yapmışlardı.