Bizim anlı şanlı Türk Milliyetçisi MHP'li belediyelerimiz uyuyadursun, AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk kültürü, gönül verdiğimiz Türk Milliyetçiliği açısından önemli bir hizmete imza attı..
MHP'li belediyeler, şenliklerle, Türk Milliyetçiliğinden bihaber kişi ve kurumlarla Türk dünyası şiir günleri düzenleyedursun, AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Turan coğrafyasındaki kültürlerimizi bir araya getiren Türk Kültür Mahallesi'ni hayata geçirdi..
Türk'ün Kızılelması Turan yolunda bir kıvılcım, olacak, gençlerimizde Turan'a merak uyandıracak muhteşem bir atılımın Türk Milliyetçisi MHP'li belediyelerden değil AK Partili bir belediyeden gelmesi, MHP açısından ne kadar hazin bir durum..
Gelelim Türk Kültür Mahallesi'ne…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Topkapı'da oluşturduğu ve İstanbullulara ve Türk dünyasına sunduğu Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, KKTC, Tataristan ve Başkurdistan'ı temsil eden birer kültür evi bulunuyor..
Mahallede, Türk Cumhuriyetlerini temsil eden birer kültür evi bulunurken, Balkanlar'daki Türk varlığı özel bir Balkan Evi ile temsil ediliyor..
Türk cumhuriyetlerine özgü ev eşyası, günlük hayatta ve özel günlerde kullanılan giysiler, takılar, müzik aletleri, oyuncaklar, halılar, kilimler, mutfak eşyası, av ve tarihi savaş malzemeleri de bu evlerde sergileniyor…
Mahallede, "Yurd" denilen keçeden yapılan iki otantik Türk çadırı ile birlikte Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği "Yurd" da sergileniyor..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin kurduğu ve yönettiği Topkapı'daki Türk Dünyası Kültür Mahallesi, ziyaretçilerine, Kırım'dan Çin Seddi'ne kadar uzanan coğrafyada gezinti yapma, Türk kültürünü tanıma olanağı sağlıyor…
Mahalle, Türk dünyasında özenle kutlanan "Nevruz" ve "Sabantuy" ile bağımsızlık günlerine de ev sahipliği yapıyor..
Türk dünyasının bayramları, özel programlar ve devlet büyüklerinin katılımıyla burada kutlanıyor.. Kültür evlerindeki televizyonlarda Türk cumhuriyetlerine ait videolar gösterilirken, ziyaretçiler "Turkuvaz" adlı bölümden hediyelik eşya satın alabiliyor.
Kültür A.Ş. bu hizmetlerine bir büyük hizmet daha ekleyerek, Orhun Yazıtları'nın orjinal boyutlarda maketlerini yaptırarak Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde sergilemeye başladı.. Yani, kutsal Ötüken'i İstanbul'a getirdi…
Bilge Kağan ve kardeşi Kültigin'e ait birer, vezir Tonyukuk'a ait iki adet taş yazıta ait maketler, yılın her günü yerli ve yabancı turistler tarafından ücretsiz ziyaret edilebiliyor.. Mahalleye son eklenen Türk yapıtı Kırgızistan'daki Burana Kulesi oldu..
Kültür A.Ş., Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde sergilenen Türk yapıtlarına her gün yenilerini ekleyerek bu kutsal ve büyük hizmetini daha da büyütüyor…
Mahalledeki lokanta ise, ziyaretçilere Orta Asya'dan Türkiye'ye gelen kebabın bir çok türünü, ilk mantı ve makarna örneğinin de içine bulunduğu legmen, özbek pilavı, buharda mantı, çüçüre, göşnan gibi yüzlerce geleneksel Türk yemek çeşidini sunuyor…
Anlayacağınız, AK Partili bir belediye, Turan coğrafyasının farklılıklarını -aslında birliğini- Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde bir araya getiriyor.. Çoğumuzun görmeyi hayal ettiği ancak gitme şansı bulmadığı Ötüken'deki Orhun Yazıtları'nı İstanbul'a getiriyor, dilediğin gün ücretsiz görme fırsatı sunuyor..
Geleneksel Türk yemeklerini tanıma şansı sunuyor.. Balkanlardan Türkmenistan'a, KKTC'den Kazakistan'a, Özbekistan'dan Tataristan ve Başkurdistan'a, aradaki onbinlerce kilometre uzaklığa karşın, kültürel olarak ne kadar yakın olduğumuz bizlere gösteriyor..
Gençlerimizde Türklük ve Turan bilinci uyandırıyor..
MHP'liler ise, illerinde böyle bir yer oluşturmak yerine; portakal çiçeği parkı gibi, işin bilincinde olmayan kişilerle Türk dünyası müzik ve şiir şöleni gibi amatör işlerle uğraşıyorlar..
Bazıları, Türkçü Turancı bir kişi, AK Partili bir belediyeye teşekkür ediyor diye garipseyecek hatta kınayacak ama, gel de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etme!…
***
Arapça resmi dil mi oldu?
Suriyelilerin ülkeye dolmasıyla cadde ve sokaklarda, parklarda Arapça konuşanlara, dükkanlara Arapça tabela asılmasına alıştık..
Lakin, Arapçça'nın ikinci resmi dil olduğunu bilmiyorduk.. Ankara'dan bir görüntü, "Arapça ikinci resmi dil oldu da haberimiz mi olmadı" dedirtti..
Sağlık Bakanlığı'nın bir kuruluşunda, tabelalarda Türkçe'nin altına Arapça yazılmış..
Bu düpedüz bir suçtur.. Devletin dili Türkçe'dir ve devlet kurumları Türkçe'den başka dil kullunamazlar..
Başbakan mı açıklar, Hükümet sözcüsü mü açıklar ama birileri açıklayıp halkı bilgilendirmek zorundalar.. Arapça resmi dil mi oldu?..
Eğer öyle ise biz de bilelim..
Yok resmi dil değilse, devlet kurumunda Arapça tabela ne iştir?