Geçen hafta içinde Büyükşehir Belediyesi bir ihaleye çıktı. İhalenin konusu sosyal destek kartının hazırlanmasına yönelikti.
5 ay öncede 17 Temmuz’da ihaleye çıkmıştı aynı belediye…
Anlamlı ve halka yararlı olan bu ihalenin açılması ile Sayın Zeydan Karalar Bey doğru bir iş yapıyor. Elbette bu kartların dağıtımında adil olunmak zorunda Sayın Karalar.
Seyhan Belediyesi döneminde dağıtılan sosyal destek kartlarının ihtiyaç sahibi olmayan evleri, arabaları olan kişilere verildiği yönünde belediye meclisinde sert tartışmalar yaşanmıştı. O dönem Seyhan Belediye Başkanı olan Sayın Karalar, ‘Yanlışlık varsa düzeltilir’ açıklaması yaparak ihtiyaç sahiplerinin yeniden gözden geçirilmesi talimatını vermişti.
Ümit ederim ki bu dönem böyle olaylar yaşanmaz…
Yazımın başlığını ‘Parasızlık başa bela’ diyerek attım. Bu başlığı atarken, Büyükşehir Belediyesinin maddi anlamda sıkıntı olduğunu bildiğim için bu sosyal destek kartlarının dağıtılmasında parasızlık sorununun çözülmüş olmasına da sevinerek bu başlığı kullanmak istedim.
Ama…
İşte aması var bir de bu konunun…
Yani parasızlığın…
Sosyal destek kartının belediyeye maliyeti 180 milyon lira olacak.
İyi para değil mi?
Sayın Zeydan Karalar Bey, mayıs ayında CHP il binasında düzenlenen bir basın toplantısında emeklilere yardımda bulunacağını ve yardımın başlama tarihinin ise büyük bir ihtimalle Adanalıların yayla ve denizlerden dönüp okulların açıldığı dönemde olacağını belirterek ‘Emeklileri unutmadık’ demişti.
Aradan geçen 5 aylık süre içinde emeklilere tıpkı Ceyhan Belediyesi’nin yaptığı yardım gibi yardımda bulunacağını söyleyen Sayın Zeydan Karalar Beyden bu anlamda bir hamle gelmedi.
Unuttuğunu sanmıyorum. Sosyal destek kartını önceliğine alan Sayın Karalar’ın emeklilere yönelik sözünü ne zaman yerine getireceğini de inanın merak ediyorum.
Parasızlık çeken belediye, çalışanların maaşlarını tam olarak ödeyemezken sosyal destek kartına para bulmuş. Ümit ederim ki, emekliler adına verilen sözün de yerine getirilmesi adına para bulur Sayın Karalar…
Sosyal destek kartı uygulaması yerinde bir hizmet…
Bu anlamda Sayın Karalar’a teşekkür edelim. Ancak emeklilere yönelik vermiş olduğu sözü de hatırlatarak ‘Ha gayret Zeydan Başkan, bir de şu emeklilere yardım elini uzatın’ diyerek yazımızı noktalayalım.