CHP’NİN KURMAYLARINI DİNLERKEN…

CHP’NİN KURMAYLARINI DİNLERKEN…

ABONE OL
19 Ekim 2025 09:43
CHP’NİN KURMAYLARINI DİNLERKEN…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özgür Özel’in mitinglerle partisini gündemde tuttuğu şu günlerde CHP’nin Adana’da önceki yıllarda kurmaylığını yapmış, aktif politikanın içinde olup ancak parti içinde söz sahibi olmayan isimleri dinleyip onların ciddi olumsuzluk tespitlerine şahitlik edince ‘Özel’in Adana’dan neden haberi yok?’ sorusunu da bu arkadaşlara yöneltmek zorunda kaldım.

Aldığım yanıt ilginçti. Yanıtları ‘Onun da haberi var. Çünkü o öyle bir ekip kurdu ki, bu işler buraya geldi’ oldu.

Önceki yıllardaki CHP’nin parti kurmaylığını yapmış isimler arasında milletvekilliği adaylığı, aday adaylığı, il başkan vekilliği, parti yönetim kurulu üyelikleri ve belediye meclis ile kapatılan il genel meclisinin eski üyelerinden oluşuyordu. Dost sohbetinde bu kurmayların Adana’daki CHP’yi ana başlıklarıyla özetlemelerinde şu ana başlıklara yer verdiler.

  • Yerel seçimlerde seçim kazandık diye övünüyoruz ama biz Adana’da ilçelerde ve Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde önceki dönemlere göre oyumuzu artırmadık. Aksine oylarımız azaldı.
  • Yerel yönetimleri kazandık. Gerek belediye başkanlarından, gerekse belediye meclis üyelerinin çalışmalarından halkımız hiç memnun değil. Vatandaş hizmet alamama adına resmen isyan ediyor.
  • Belediyelerin en önemli hizmeti olan temizlik konusunu dahi yerine getiremiyor olmasından dolayı utanıyoruz.
  • Her belediyede bankamatikçi var. Adamın iş yeri var. Karısının üzerine devretmiş, belediyeden maaş alıyor. Muhtar, aynı zamanda belediyede bankamatikçi. Belediye meclis üyeleri yakınlarını işe girdirmek ve onlara imkân sağlamanın derdinde. Eskiden belediye başkanlarının karşısında meclis üyelerimiz çatır çatır konuşur ve hesap sorarlardı. Bugün ise süt dökmüş kedi gibiler. Çünkü o belediye meclis üyelerini belediye başkanları belirliyor.
  • Adalet çadırı kuruluyor. İlçe başkanı çadıra 50 kişiyi toplayamıyor. İlçe teşkilatlarının kadınlar ve gençlik kolları göstermelik…
  • İl ve ilçe yönetimine alınan kişilerin partiyle ilgileri yok. Belirli kişilerin belirlediği delegelerle seçilen ilçe başkanlarının oluşturduğu yönetim sahada yok.
  • Çukurova’da seçimi kazanan belediye başkanını delege yazmıyorsunuz. Parti içinde guruplaşmalar hat safhada. Çukurova CHP ilçe başkanı 120 oyla seçilen başkan oluyor. Delege sayısına bakın, aldığı oya bakın.
  • Milletvekilinin Adana’yı ‘ben yöneteceğim’ diyerek hareket etmesi ve tüm kurulları kendisinin belirlemesi ile ortaya çıkan görüntü partiyi geriye götürüyor.

Bu ve buna benzer o kadar eleştiri yapıyorlar ki bu partinin eski kurmayları, bir ara içlerinden birisi  ‘Partiye çıkıp o yüzlerini görmek istemediğimiz, partiyi bu hale getiren insanları görmemek isteyerek resmen partiye dahi çıkmıyoruz. Bir etkinlik olunca partinin etkinliğine giderek eski arkadaşlarımızla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapıyoruz’ ifadesini dahi kullandı.

İnanın bu parti kurmaylarını dinleyince belediyedeki ilişkileri duyunca,  kimlerin ihale aldıklarını, almaya çalıştıklarını, kimlerin korunup kollandığını, delegelerin nasıl yazıldığını,  ilçe başkanlarının nasıl belirlendiğini duyunca hayretler içinde kaldım.

Böyle mi olmalı? Hayır…

Eski kurmayların bu arada Kemal Kılıçdaroğlu ekibi olduklarını da düşünmeyin. Onu da eleştirip yanlışlarını bu arada sohbet sırasında dile getirdiler. Onu da belirtmiş olayım. Kılıçdaroğlu ile ilgili kullandıkları tek olumlu cümle, ‘Adam çalmadı, çırpmadı’ oldu…

Ben bu ifade üzerine  ‘Bu yeni dönem ekip çalıyor, çırpıyor mu?’ diye soru sorduğumda ‘Onu da gazeteci olarak sizler tespit edin’ diye yanıt aldım.

Bu yazıyı yazmamdaki amaç, CHP adına ‘Kral çıplak’ diyen bu eski kurmayların tespitlerinden CHP’nin etkili ve yetkili isimlerinin kıssadan hisse çıkarmalarını sağlamaktır. En azından ben böyle düşündüm.

Hoş, eski kurmaylara itibar edip ‘Gelin bir oturup konuşalım. Nedir gördüğünüz sorunlar?’ diyerek dert dinleyecekler var mıdır? Onu da bilemiyorum.

Kurmaylar bunları söylüyor söylemesine de bizlerin tespitleri yok mu CHP hakkında?

Elbette var…

Bir gün Sayın Özgür Özel, Adana’ya teşrif eder, yerel basınla bir araya gelip ‘CHP’yi Adana’da nasıl görüyorsunuz? Nasıl değerlendiriyorsunuz? Diye bir soru sorarsa bizler de tespitlerimizi Sayın Özel’e aktarırız.

Yoksa Adana’daki etkili ve yetkililere aktarmanın da bir anlamının olmayacağını düşünüyorum!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.